Individual and Group Behavior Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Individual And Group Behavior Interview Questions

    1. Question 1. What Is Individual And Group Behavior?

      Answer :

      Organizational behavior is the study of both group and individual performance and action within an enterprise.

      This field of study scans human behavior in the working atmosphere.

      It determines its effect on job structure, performance, communication, motivation, leadership, decision making abilities etc.

    2. Question 2. What Is The Meaning Of Individual Behavior?

      Answer :

      Learning can be defined as the activity or process of acquiring knowledge or skill by studying, practicing, being taught, or experiencing something.

      Individual behaviorcan be defined as how an individual behaves at work. A person's behavior is influenced by the following factors.

    3. Question 3. What Is The Definition Of Group Behavior?

      Answer :

      A group can be defined as two or more interacting and interdependent individuals who come together to achieve particular objectives.

      A group behavior can be stated as a course of action a group takes as a family.

    4. Question 4. How Can Groups Influence The Behavior Of Individuals?

      Answer :

      Individual behavior and decision making can be influenced by the presence of others.

      However, the influence of groups on the individual can also generate negative behaviors.

      While there are many ways a group can influence behavior, we will focus on three key phenomena groupthink, groupshift, and deindividuation.

    5. Question 5. What Is The Study Of People's Behavior Called?

      Answer :

      Psychology is the scientific study of behaviors, cognition, and emotion.

      Psychology differs from the other social sciences anthropology, economics, political science, and sociology in that psychology seeks to explain the mental processes and behavior of individuals.

    6. Question 6. What Are The Behavior Of Humans?

      Answer :

      Human behavior.It refers to the array of every physical action and observable emotion associated with individuals, as well as the human race.

      While specific traits of one's personality and temperament may be more consistent, other behaviors will change as one moves from birth through adulthood.

    7. Question 7. What Are The Biographical Characteristics?

      Answer :

      In other ways biographical characteristics are personalities or characters that influence a person.

      These characters normally affect a person in one way or the other within an organization or within the society.

      Biography: A biography or simply bio is a detailed description or account of a person's life.

    8. Question 8. How Is A Person's Personality Formed?

      Answer :

      A person's personality forms during their childhood and is shaped through an interaction of two factors, their inherited tendencies and their environment.

      Inherited tendencies are aspects of your personality passed on to you by your parents, such as shyness or having a happy outlook.

    9. Question 9. What Is The Group Behavior?

      Answer :

      A group can be defined as one or more individuals interacting together to achieve certain objectives.

      Groups may be classified into two different types: Informalgroups. Formal groups.

    10. Question 10. What Is The Definition Of Group Influence?

      Answer :

      Group Influence: two or more individuals who share a set of norms, values, or beliefs. a set of individuals who interact with one another and who share some common need or goal.

    11. Question 11. What Are The Different Types Of Behavior?

      Answer :

      Examples of behaviors to refer may include, but are not limited to:

      • Clear signs of distress.
      • Erratic behavior.
      • Paranoia.
      • Threatening words or actions.
      • Violent or aggressive behavior.
      • Classroom disruptions.
      • Excessive absenteeism.
      • Lack of responsiveness.

    12. Question 12. What Jobs Study Human Behavior?

      Answer :

      Anthropologists and archeologists study human behavior as it relates to cultures, while students who obtain a psychology or sociology degree may pursue careers as psychologists, therapists, counselors and social workers for children, adults or the elderly.

    13. Question 13. What Is A Measure Of Behavior?

      Answer :

      In research behavioral measures are tests and methods used to gain information from a subject of study. Psychological measures typically come from one of three categories. Self-report measures are oral or written accounts from the subject themselves. Examples are questionnaires or interviews.

    14. Question 14. What Are The Factors That Influence Behavior?

      Answer :

      Let's take a quick look over these major elements that imprints a person's behavior inside and outside of the organization.

      • Abilities. Abilities are the traits a person learns from the environment around as well as the traits a person is gifted with by birth.
      • Gender.
      • Race & Culture.
      • Perception&attribution.
      • Attitude.

    15. Question 15. What Are The Two Main Types Of Behavior?

      Answer :

      Respondent (another name is classical conditioning) and Operant which roughly corresponds to involuntary/innate behavior vs voluntary/learned behavior.

      Respondent Behavior include simple reflexes such as Jumping to a loud noise ie. startle reflex.(science proved these behaviors change once they hit the environment).

    16. Question 16. What Are The Different Types Of Human Behavior?

      Answer :

      A study on human behavior has revealed that 90% of the population can be classified into four basic personality.

      types: Optimistic, Pessimistic, Trusting and Envious. However, the latter of the four types, Envious, is the most common, with 30% compared to 20% for each of the other groups.

    17. Question 17. What Does A Behavioral Neuroscientist Do?

      Answer :

      Behavioral neuroscience, also known as biological psychology, biopsychology, or psychobiology is the application of the principles of biology to the study of physiological, genetic, and developmental mechanisms of behavior in humans and other animals.

    18. Question 18. What Is The Meaning Of Individual Factors?

      Answer :

      The individual factors that determine health are factors identified within anindividual,

      including: attitudes, knowledge, skills, genetics, and personal characteristics. There are a range of individual factors that determine the health of an individual.

    19. Question 19. What Is Learning In Organizational Behavior?

      Answer :

      Organizational Behavior Learning. Advertisements. Learning can be defined as the permanent change in behavior due to direct and indirect experience.

      It means change in behavior, attitude due to education and training, practice and experience.

    20. Question 20. What Are Some Social Behaviors?

      Answer :

      Social behavior is behavior among two or more organisms, typically from thesame species.

      Social behavior is exhibited by a wide range of organisms includingsocial bacteria, slime moulds, social insects, social shrimp, naked mole-rats, and humans.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Individual and Group Behavior Tutorial