Imap Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Imap Interview Questions & Answers

Are you willing to work in challenging work environment ? Are you a person with knowledge in Internet communications then log on to www.wisdomjobs.comInternet Message Access Protocol is a standard email protocol that stores email messages on a mail server, but allows the end user to view and manipulate the messages as though they were stored locally on the end users computing device. IMAP is an alternative to POP3 . IMAP creates a master copy of your email stored on the email server. IMAP leverages a faster and more continuous connection to the internet. So browse your career in the field of IMAP by looking into IMAP job interview question and answers given below and get your success in your final interview.

Imap Interview Questions

Imap Interview Questions
    1. Question 1. Is There A Limitation On The Minimum Size Of A Ip Data Gram A Network Can Handle?

      Answer :

      Yes. All IP networks must be able to handle datagrams of at least 576 bytes in length.

    2. Question 2. What Is An Ip Datagram?

      Answer :

      An IP datagram is a basic unit of information used by the IP layer to exchange data between two hosts. A IP datagram consists of an IP header and data.

    3. Question 3. What Is Imap4?

      Answer :

      Legacy Interactive Mail Access Protocol (IMAP) access to Exchange is also available, which can enable an Exchange server to be accessed via IMAP applications, such as some UNIX mail clients. As with the POP3 protocol, IMAP support must be explicitly turned on.

    4. Question 4. Which Rfc Discusses Ip?

      Answer :

      RFC 791 discusses about the IP protocol version 4.

    5. Question 5. What Is The Role Of Ip In The Tcp/ip Protocol Suite?

      Answer :

      IP is used for

      1. Transmitting data from higher-level protocols like TCP, UDP in IP datagrams, from one host to another host in the network.
      2. Identifying individual hosts in a network using an IP address.
      3. Routing datagrams through gateways.
      4. Fragmenting and reassembling datagrams based on the MTU of the underlying network.

    6. Question 6. What Do You Mean By Ip Is A Connection-less Protocol?

      Answer :

      IP is a connection-less protocol because it does not maintain state information about the connection to a destination host. Each datagram is handled independent of other datagrams and also each datagram may reach the destination through different network routes.

    7. Question 7. How Higher-level Data Is Carried By Ip To A Destination Host?

      Answer :

      The data from higher-level protocols like TCP, UDP is encapsulated in an IP datagram and transmitted to the destination host. IP will not modify the higher-level data.

    8. Question 8. Explain What Is Pop3 Protocol?

      Answer :

      POP3 means Post Office Protocol 3 is a protocol that offers a simple way for users to use mailboxes and download messages to their computers. It allows users to download mails from the mail server to the local server and enables you to read the mail even if you are offline.

    9. Question 9. What Is Imap Protocol?

      Answer :

      IMAP (Internet Message Access Protocol) ? Is a standard protocol for accessing e-mail from your local server.  IMAP is a client/server protocol in which e-mail is received and held for you by your Internet server. As this requires only a small data transfer this works well even over a slow connection such as a modem. Only if you request to read a specific email message will it be downloaded from the server. You can also create and manipulate folders or mailboxes on the server, delete messages etc.

    10. Question 10. Expand Imap?

      Answer :

      IMAP: Internet Mail Access Protocol. It is used for incoming mail in client/remote users of a mail server. Users do not download e- mail in her pc from server. Just to read or access from server. email saves in a server.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial