Ibm Websphere Cast Iron Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Ibm Websphere Cast Iron Interview Questions & Answers

Are you prepared in attending an interview? We’ve a right answer for your job interview preparation. If you are preparing for IBM Websphere Cast Iron job interview and don’t know how to crack interview and what level or difficulty of questions to be asked in job interviews then go through Wisdomjobs IBM Websphere Cast Iron interview questions and answers page to crack your job interview. IBM Cast Iron is provided as a offering from IBM. It provides its clients with a platform to integrate cloud-based applications from leading SaaS providers. These are used for development of the basic design of the IBM Systems. Below is the list of frequently asked IBM Websphere Cast Iron interview questions and answers which gets you ready to face the interviews:

Ibm Websphere Cast Iron Interview Questions

Ibm Websphere Cast Iron Interview Questions
    1. Question 1. What Do You Know About Cast Iron Systems?

      Answer :

      It is company of software as a service also known as SaaS and was established in the year of 2001. It has finished integrating millions of customers from around the world. Some of their clients include the Sports Authority, ShoreTel, Dow Jones etc. It was the number 1 company in the application of SaaS and the cloud integration. They have an approach of configuration and no coding. They have an excellent flexibility as far as deployment is concerned. This is helpful for the companies to reduce costs by 80 percent. They are also helpful in providing accelerated integration with the customers. Their specialties are SaaS, Salesforce, Cloud, OnDemand, Oracle. Their headquarters is in the United States. 

    2. Question 2. What Are Certain Capabilities That Are Provided By The Cast Iron Systems?

      Answer :

      Cast Iron System provides the client with cloud application integration and SaaS. They are extremely efficient and useful in the world with growing importance of internet and the companies expanding and competing with one another. These applications are therefore essential to be in the forefront and develop. 

    3. Question 3. What Is Saas?

      Answer :

      It is a model in which a third person provides applications and these applications are opened and made available to the other customers through the Internet. SaaS is known to be one of the important categories of infrastructure as a service, cloud computing and platform as a service. 

    4. Question 4. How Are These Useful?

      Answer :

      They are flexible and fast. They can be completed in a matter of few days as opposed to other applications taking weeks or even months. Clients who have their hands on this with a very uncomplicated integration in the already present processes and applications. Another plus point is that it has returns which are high and costs low on the SaaS and cloud models if the client has invested in it.

    5. Question 5. What Are The Services That Are Provided By Them?

      Answer :

      Certain services which are provided by the Cast Iron Systems is as follows: the education services which means it provides hands on experience and teaches them how to deploy for desired results. Other are the consulting services which includes detailed knowledge about the products and their implementations. There are other technical services which are very responsive and has high reliability which is supported globally through a support system via telephone and any support via an online portal.  

    6. Question 6. And How Are These Provided?

      Answer :

      Certain capabilities provided by the Cast Iron Systems are through the Cast Iron Physical Appliances, Virtual Appliances and the cloud2.

    7. Question 7. What Is Ibm Websphere?

      Answer :

      It is a brand of products of software in the computers. This software is used to generate applications and merge two or more applications and it is present in the market from the year of 1998. 

    8. Question 8. Elaborate On The History Of Ibm.?

      Answer :

      The first product was developed in the year 1988 in the month of June. There are many components which forms a part of this company. IBM classifies the software with respect to the capabilities which is offered based on the industries. The company originated in the year 1911 and it originated as the Computing Tabulating Recording Company. It produces and distributes hardware of the computer, software and the middleware. It provides services for consulting and hosting. This includes areas from nano-technology to mainframe. It also has a research set up. It also has a record for maximum patents which was created by business. And this happened for 24 years at a stretch. IBM has invented ATM, hard disk, floppy, PC, language programming, barcode UPC. It has been given the nickname of Big Blue. Headquarters of IBM is in the city of New York. IBM is present in a total of 174 different countries. It has a vast portfolio which includes commerce, cloud computing, data, IT infrastructure security and mobile. IBM also includes PaaS, SaaS and IaaS. 

    9. Question 9. When Did Ibm Acquire Cast Iron?

      Answer :

      The IBM acquired the Cast Iron Systems in the year of 2010.

    10. Question 10. Tell Us More About Ibm Cast Iron?

      Answer :

      The IBM Cast Iron is offered by the IBM which can provide to its customers a space for combining applications based on cloud from the providers who are foremost in SaaS. The WebSphere Cast Iron Cloud Integration was debuted by the IBM after they acquired the Cast Iron Systems.

    11. Question 11. Where Can The Ibm Cast Iron Be Deployed?

      Answer :

      They can be deployed in appliances which are physical and virtual. These include WebSphere Cast Iron Appliance XH420, WebSphere Cast Iron Hypervisor Edition. It can also be used in IBM Cast Iron Cloud which is a complete cloud service.

    12. Question 12. Can These Assets By Used As An Leverage By The Ibm?

      Answer :

      The applications provided by the Cast Iron Systems can be used by the IBM with regards to the business clients and also the enterprise. 

    13. Question 13. What Are Certain Benefits That Ibm Would Gain Out Of This?

      Answer :

      The business partners of IBM would have with them the cloud of the Cast Iron System and the application of SaaS. They are also been backed by the immense capability, global reach and the strength of the IBM. The partners would have an increased opportunity to start the integration of application. 

    14. Question 14. Elaborate On The Benefits That The Business Partners Of The Cast Iron System Would Incur?

      Answer :

      There are many benefits that these business partners would acquire. The universal IBMs team of sales and marketing can help them in opening accounts. They can also gain resources which are skilled with the help of IBM. They can also make use of the international existence that IBM has. This international existence and product integration can be used for performance and scalability. 

    15. Question 15. What Position Will The Cast Iron System Will Have Within The Ibm?

      Answer :

      IBM is well known its leading capabilities and reports have it that it is one of the top in the appliances sector. So integrating the applications from the Cast Iron Systems would only be strategic within the WebSphere portfolio integration.

    16. Question 16. Why Do You Think That Cast Iron Systems Was Acquired By Ibm?

      Answer :

      IBM provides a lot of capabilities for the business and on-premise applications. Cast Iron Systems would only help them in providing the clients a holistic platform to merge the applications through cloud from providers such as Amazon, SAP, Salesforce etc. So the templates which are already been built by the Cast Iron would help in completing these integrations within a few days rather then months. 

    17. Question 17. Why Is There Such An Urgent Need For These Capabilities Which Are Provided By The Cast Iron Systems?

      Answer :

      Because this helps in the reduction of any complex methods and helps in increasing the agility in this competitive world of business. Applications such as SaaS helps in integration through cloud. The applications which are cloud based helps reaping the full benefits and it is also essential to link these new applications with the systems which are running in the centers.

    18. Question 18. Why Do You Think Ibm Is Doing It Now?

      Answer :

      The applications provided by the Cast Iron will turn out to be very useful and hence the integration of IBM with the Cast iron. This will help IBM to add this in their software portfolio. This is a logical and excellent step towards expanding their capabilities. 

    19. Question 19. What Does Ibm Further Plans To Do?

      Answer :

      IBM wishes to further extend the offerings of the Cast Iron System and continue with providing the services and the support for the customers of the Cast Iron Systems. They also intend to promote and support the other offering of the Cast Iron Systems. 

    20. Question 20. Today The Solutions For Appliances Is The Cast Iron System. Do You Think It Will Be Delivered As A Websphere Data Power?

      Answer :

      The WebSphere Data Power has turned out to be an important element for the all-inclusive approach of the Service Oriented Architecture of the IBM. It is also been important in the center of excellence appliances. So these appliances have so far turned out to be beneficial and IBM now intends to use the technology for the enhancement of the appliances of the  Cast Iron System and this would enhance the IBM’s overall portfolio for their appliances. 

    21. Question 21. How Do You Think This Would Be Beneficial For The Cloud Isvs And Saas?

      Answer :

      This would be beneficial in terms of the integration of application. The blockage of integration can be detached because of the Cast Iron Systems being a part of the IBM. This will be useful in the acceleration of deployments of these applications. This would be a great way to reduce any costs required for services would be reduced and this would also increase its overall efficiency.  

    22. Question 22. What Is Cloud Computing?

      Answer :

      It is a server on the internet which contains, manages and processes the data rather than a person on their own computers or any other server which is local. 

    23. Question 23. How Is It Beneficial For The Companies To Meet Business Needs?

      Answer :

      It makes possible certain needs such as working from anywhere in the world and the person is able to obtain access to the files from any part of the world and at any time. It also helps in reduction of the resources provided by IT sector for maintaining the servers and maintenance of the infrastructure. SaaS can be run within days rather than months.

    24. Question 24. How Does Integration Help?

      Answer :

      Integration helps in the transferring information to SaaS, it provides a single and concise view of the of the information of customers on cloud, connecting the partners with the cloud systems which are private. 

    25. Question 25. Give Some Pros Of Saas?

      Answer :

      It is well suited for businesses which are small. These small firms can subscribe monthly instead of investing in a different server. It gives a breather to the IT staff within the organization. In case of any disruption the organization can almost immediately become functional because of SaaS. 

    26. Question 26. Are There Any Disadvantages Of Saas?

      Answer :

      SaaS, even though will all the benefits has certain flaws. Companies which adopt several application of SaaS might hit problems with integration in the process. Another major concern is that of security since the process is in the hands of an outsider. The regulations by the government should be accepted and complied to by the companies. 

    27. Question 27. Mention Certain Saas Applications?

      Answer :

      Some of the SaaS applications are as follows:

      Salesforce.com, Box, Microsoft Office 365, Google Apps, Concur, Amazon Web Services, Zendesk, DocuSign, Slack, Dropbox. 

    28. Question 28. Everyone Is Talking About Cloud Computing These Days. What Are The Certain Benefits?

      Answer :

      Certain advantages of cloud computing are as follows:

      There is zero cost for the infrastructure. Cloud computing is overall separated in three important categories of SaaS, IaaS and PaaS. These don’t require any investment in the hardware of manufacture. All one needs to do it contact a provider of cloud service and buy the services. This helps in minimal cost and management. There are very less management or administrative hassles. One can compare the plans of the provider and buy according to the requirements. It is also highly reliable.

    29. Question 29. Mention Certain Cons Of Cloud Computing.?

      Answer :

      One major concern is that of security since the services provided are by a third party. Paying is ongoing, meaning the more you use the more you pay. It has a restricted flexibility because the owner is a third person there is limited flexibility. There is a major requirement of net speed and bandwidth. This is essential to access the services. 

    30. Question 30. What Are The Key Components Of The Cast Iron System?

      Answer :

      It has a built-in recovery options and tolerance for faults, it stores and manages the data which is similar to the integrations and it manages the load based on the runtimes.

Ibm Websphere Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

IBM Websphere Tutorial