GItlab Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

GItlab Interview Questions

    1. Question 1. What Is Gitlab?

      Answer :

      GitLab is a web application tool to assist with visualizing and managing your git projects. GitLab includes Git repository management, code reviews, issue tracking, wikis, and more. Collaborate with your team using issues, milestones, and line-by-line code review or view activity streams of projects or the people you work with.

      Git and GitLab are here to help with managing projects, merging development between different people, with different time zones and giving Sealed Air the ability to manage all of its source code in 1 location.

    2. Question 2. Where Are My Data Stored? Is It Secure?

      Answer :

      GitLab Control stores your data both online (on your host) and locally. We use the device keychain to store your credentials and an encrypted database to store all the others data. Every message transferred is encrypted with TLS/SSL only when the appropriate option is enabled both on the app and on your GitLab instance.

    3. Question 3. What Are The Minimum Requirements?

      Answer :

      • GitLab Control requires at least iOS 8.1 on the iPhone, iPod Touch, iPad and iPad Mini.
      • It currently supports GitLab server version 9.x and higher, but it is highly optimized for GitLab 10.x.
      • Please note that some of the features may not be available or not work at all on versions prior to 9.0.

    4. Question 4. Is Ldap Authentication Supported?

      Answer :

      GitLab API supports LDAP authentication only since version 6.0 and higher.

    5. Question 5. Is Gitlab Control The Official Gitlab App?

      Answer :

      GitLab Control is published by Valerio Mazzeo and it is not affiliated with GitLab B.V. in any way.

    6. Question 6. Is Gitlab The Only Git Repository That I Can Use At Sealed Air?

      Answer :

      Whilst there is nothing stopping you running Git only on your local machine to track changes, you will really start to see benefits by using GitLab and getting others involved in your projects. It is built for sharing and working together on code and text.

    7. Question 7. When Should I Consider Gitlab?

      Answer :

      Version control software, like Git, allows you to have “versions” of a project, which show the changes that were made to code, or text files, over time, and allows you to backtrack if necessary and undo those changes or merge your code with others, line by line.

    8. Question 8. Should I Be Concerned With Confidential Or Proprietary Solutions In Gitlab?

      Answer :

      GitLab is ideal at storing source code for projects; however, confidential information such as passwords and credentials should not be stored in git. With regards to hosting our code, there should be no issue with the hosting of code that is either open licence (MIT, GPL, and BSD), we have created or licensed for us to use, however, code that has a licence for limited use should be handled carefully. If you are not sure, please contact Risk Management or Legal teams.

    9. Question 9. What Is The Cost Per User Or Project?

      Answer :

      GitLab is an Open Source software application under MIT license running on our private and secure instance. There is no cost to add users to GitLab.

    10. Question 10. How Can I Request An Account?

      Answer :

      Single Sign-on has been implemented for GitLab and anyone with an active SEE Global ID can log into the system.

    11. Question 11. What Happens When Active Gitlab Users Are Terminated?

      Answer :

      We have implemented Single Sign-On (SSO) for GitLab. This means that terminated users will not be able to access GitLab.

    12. Question 12. Where Can I Go For Training And Support Or To Report Issues With Gitlab?

      Answer :

      We are currently scaling up the amount of support documentation on GitLab. However, you can also go to GitLab Documentation. If you have issues with GitLab it then please contacts Service Desk.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

GItlab Tutorial