Genesys Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Genesys Interview Questions & Answers

Want to switch your career into Genesys? Looking for interview question and answers to clear the Genesys interview in the first attempt. Then we have provided the complete set of Genesys interview question and answers on our site page. To be precise about Genesys is a corporation that sells customer knowledge and call center knowledge to mid-sized and large businesses. Are you planning your career in BPO sector then you can apply to this Genesys Company? If you are having good Communication skills then there are various leading opportunities that you will have in this company. You can apply to various roles like Associate/Senior Associate-(Nontechnical), BPO/ Tele caller along with that there are many other roles too. Know a day almost every business is having Genesys. For more details on Genesys jobs feel free to visit our site www.wisdomjobs.com.

Genesys Interview Questions

Genesys Interview Questions
    1. Question 1. Is The Eret Retrofittable To Existing Solar Installations?

      Answer :

      Yes. The eRET can work with any solar panel. The eRET uses the voltage and current output to generate power.

    2. Question 2. What Is The Electrical Efficiency Of The Eret?

      Answer :

      Based on electrical input-output analysis, the eRET has been tested at 98.4% efficiency. 

    3. Question 3. How Does The Eret Work?

      Answer :

      The standard solar panel collects an enormous quantity of charge from the energizing of ions (from the photons arriving from the Sun) situated within the solar cell. This is due to a substantial “rain” of photons impacting on the solar panel. The eRET collects that charge and focuses the charge from the panel to a very small area of high energy. This ratio is over 50,000. A high energy current results from the concentration of charge.

    4. Question 4. Why Is An Inverter Not Needed?

      Answer :

      An inverter is a device that converts direct current to alternating current and vice versa. All solar installations need an inverter to convert direct electricity from the output of a solar panel to alternating current that can be used by electrical devices commonly employed today. The capital cost of the inverter constitutes a significant fraction of the cost of a solar installation. The eRET eliminates the need for an inverter since AC and DC can be produced within the module. By altering the flow of electrons, alternating current can be generated.

    5. Question 5. The Eret Can Produce Very High Powers (>10 Kw). How Can One Produce That Much Power Using Only A 200 Watt Solar Panel?

      Answer :

      Electric circuits have the unique feature to possess an independent current and voltage source. Since electric current is a sequence of elementary charges (electrons), the incipient electrons can, in turn, result in the generation of high energy electric currents. The energy reservoir of a solar panel which resides in the p-n junction of a solar cell, can be accessed quickly without depletion since the rate of photon arrival (from the Sun) and energizing the intrinsic electrons is faster than the emission of electrons from the eRET. For example, energetically, an electron at a potential of 20,000 volts only contains about 3.2 X 10-15 joules of energy (a millionth of a billionth of a joule of energy). A typical solar panel can process about 200 joules/second. Accessing small quantities of energy at fast rates is one of the hallmark characteristics of the eRET. High powers are attained by quickly energizing a coherent sequence of charges constituting an electric current.

    6. Question 6. How Can The Eret Produce Hydrogen And Electrical Power Simultaneously?

      Answer :

      Quantum mechanics states the electron can be considered both a particle and a wave. This was theorized by the great physicists Louis de Broglie and Albert Einstein. Two other physicists, Clinton Davisson and Lester Germer, at Bell Telephone Laboratories in 1927, proved the hypothesis set forth above.

      The eRET uses the above fact to generate an electron (as a particle) for the purpose of generating electrical power and coherent radiation (as a wave) as a result of its transit within the device. The waves produced as a result of the acceleration of the electron results in waves at certain specific frequencies, whereby the oxygen-hydrogen bond absorbs the radiation efficiently, thereby breaking the bond. Using our proprietary membrane, we are able to separate the products of the water dissociation process into separate pure streams of hydrogen and oxygen. 

    7. Question 7. How Big Is The Eret?

      Answer :

      The eRET has a very small footprint. The core device can fit in the palm of your hand. The entire eRET system could fit into a shoe box.

    8. Question 8. Why Is The Eret A “point-of-use” Generator?

      Answer :

      Traditionally, energy resources were located far away from the conversion facilities (power plants) and the ultimate users of electrical power (transmission grid). In order to economically distribute the energy for electric power, it was important to construct and build centralized power plants and a transmission grid to deliver it. The electrical power infrastructure for enabling this scenario is extremely expensive. There are at least 1.5 billion people on the planet that use expensive kerosene and candles for lighting purposes. The eRET will be able to provide a cheaper electrical alternative to people who do not have access to electricity. One overriding barrier is the cost of the electrical infrastructure that needs to be established. The eRET allows the direct generation of electricity at the consumer site without the need for any electrical infrastructure. This is possible because the means of generating power is all around us; namely, the Sun and water.

    9. Question 9. Can The Eret Produce The Same Chemicals That Are Commonly Generated Using A Fossil Fuel Source?

      Answer :

      Yes. The eRET is able to generate pure, inexpensive hydrogen, which is the key building block of the chemical industry. The carbon source for organic chemical manufacture for the eRET is carbon dioxide. Hydrogen and carbon dioxide can combine over a catalyst to produce most if not all the same chemicals produced from fossil fuels. Even the production of ammonia can be successfully executed with nitrogen from the air and hydrogen from wastewater.

      The ability to generate chemicals at the point of use will eliminate an expensive capital infrastructure for production and distribution of valuable chemical products.

      As an example, the generation of ammonia and fertilizer, could, in principle, be produced at the farm for immediate use. The cost of ammonia using the eRET is independent of the price of the fossil fuel source (e.g. natural gas) as well as the transportation costs associated with bringing the fertilizer to the consumer.

    10. Question 10. How Does The Ret Stack Up With Other Commercial Hydrogen Technologies?

      Answer :

      Today, there are two commercial technologies for producing hydrogen; steam methane reforming and electrolysis. Steam methane reforming is a process that uses methane as a source of hydrogen. Methane is burnt to provide the heat and steam needed to pull off the hydrogen atoms from the methane molecule. As prices rise for methane (due to political and resource constraints) the price of hydrogen will also rise.

      Steam methane reforming is also an intense global warming technology where 14 kilograms of carbon dioxide are produced for every kilogram of hydrogen generated. Although electrolysis has a high efficiency, (~70%), it relies on external sources of electricity. Since the most common source of electricity is from fossil fueled power plants, the net efficiency may drop to levels close to ~25% due to the inefficient process of making electricity. 

    11. Question 11. Can The Ret Technology Be Used In Cars?

      Answer :

      The hydrogen produced by the RET process can be used as a fuel for cars and trucks that are built or modified to run on this gas.

    12. Question 12. Can The Eret Technology Also Be Used In Cars?

      Answer :

      Yes it can. The technology used in the eRET relies on similar physics to the RET technology. However, instead of cracking water vapor to hydrogen and oxygen, the eRET is optimized to produce electrical power so that it can be used in conjunction with a solar panel to amplify the power of the sun. Another advantage of the eRET in an automobile is the ability to use the sun as a dedicated charging station while driving your electric car. Therefore, it is unnecessary to transport a large fuel reserve like a fossil fueled automobile car.

    13. Question 13. Is Genesys Limited To A Specific Architecture?

      Answer :

      No, Genesys can support different architectures, even complicated structures such as the x86 architecture.

    14. Question 14. Can Genesys Generate Tests Which Are Run-able On Real Hardware?

      Answer :

      Genesys tests aren't run-able on real hardware directly, but after conversion they can be run on real hardware. The main issue that the converter should handle is the initialization of the machine resources.

    15. Question 15. How Much Time Does It Take To Adapt The Genesys Knowledge Base To A New Architecture?

      Answer :

      Depending on the specific architecture, it usually takes a few months.

    16. Question 16. Who Is Responsible For Supplying The Reference Simulator?

      Answer :

      Usually customers supply their own reference models and use a simple interface to Genesys.

    17. Question 17. Can Genesys Generate Loops?

      Answer :

      Although, as a rule, Genesys avoids reaching occupied addresses, it does allow the generation of controlled loops.

    18. Question 18. Can Genesys Continue Generation On An Interrupt?

      Answer :

      Yes, Genesys uses a supplied interrupt handler and continues with the generation.

    19. Question 19. Does Genesys Support External Interrupts?

      Answer :

      No, Genesys is limited by the architectural simulator, which cannot simulate external interrupts. However, using several assumptions, it is possible to check this in a limited way.

    20. Question 20. Does Genesys Support Cache Verification?

      Answer :

      Yes, Genesys supports cache verification to some extent. It doesn't know the exact status of the cache, but it does keep a simple model of the cache. Through this model, Genesys can generate cache events on a probability basis.

    21. Question 21. Does Genesys Support Address Translation?

      Answer :

      Yes, Genesys generates the address translation path for all the memory accesses (when the address translation switch is on). It even gives the user full biasing control of the different events that are connected to the process, including interrupts and aliasing.

    22. Question 22. How Does Genesys Overcome Undefined Situations In The Architecture?

      Answer :

      Genesys uses the simulator to define how those situations are defined in a specific design. Situations that are not defined, even in the specific design, are not generated, or Genesys re-initiates the undefined resource before its next use.

    23. Question 23. Does Genesys Support Multiprocessor Verification?

      Answer :

      There is a multiprocessor test program generator version of Genesys, named Genie. Genie is designed for an architecture level verification of shared-memory multiprocessors. The output of the tool is a concurrent program and the predicted state of the shared-memory and the processor resources (registers) at the end of the program's execution.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

Genesys Practice Test

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial