Game Graphics Designer Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Game Graphics Designer Interview Questions & Answers

Do you have the zeal to do creative things? Is designing your favourite hobby? Then here is a chance to develop your hobby into a flourishing career. At Wisdomjobs you will get all the necessary details about the qualifications and training centres that will guide you to become a Game Graphic Designer. A Game Graphic Designer job is to put his creativity and problem solving techniques to proper use to design a game with attractive graphics. As a Game graphic designer you have to design a concept, visualize the different characters and environment, and create various levels of gaming. Our Game Graphic Designing interview questions and answers site gives you a detailed framework for your reference. Follow these answered queries to create a wonderful career in Game Graphic Designing.

Game Graphics Designer Interview Questions

Game Graphics Designer Interview Questions
    1. Question 1. Which Graphic Companies Do You Like Most?

      Answer :

      Name some of the famous companies that you idolize. Tell about some of the best creations they have given. Give reason of your liking. Also add that you see yourself in the same competition. Be precise and con fident.

    2. Question 2. How To Organize Layers As In Photoshop?

      Answer :

      For example you create a Ball in 1st layer and then in second layer you create the background. But you should lock all the layers and unlock the layer which u r working, because unlocked layers will be active always(active means, if u want to drag the ball, background layers also will be affected).

    3. Question 3. Describe Smart Object In Adobe Photoshop?

      Answer :

      Photoshop CS2 introduces a new type of layer called a Smart Object layer. Smart Objects are a little like symbols in Illustrator. Smart objects can consist of pixel-based content or vector-based content, like an Illustrator drawing placed in a Photoshop document. With smart objects, you can make multiple copies of a single object and all copies will be updated when one of the copies is edited ? but you can still apply layer styles and adjustment layers to the individual smart objects without affecting all copies, which provides for a lot of flexibility. Pixel-based smart objects also remember their original size and can be transformed multiple times without loss.

    4. Question 4. List The Benefits Of Photoshop Elements 13?

      Answer :

      It's easier than ever to sync your mobile photos with Elements to free up memory on your phone and do fun transformations. Or sync your Elements photos with your mobile, so you can access any memory anywhere.

      • Re-imagine black-and-white photos with new Guided Edits. Make a single color pop against a B&W background, create hybrids of color and B&W, and more.
      • Photo remixes and mash-ups are easy - just pull something out of one photo, pop it into another, and the color and lighting blend for a realistic-looking scene.
      • Get great crops for great compositions. Elements suggests four different options - you just pick your favorite.
      • Put a cool twist on your Facebook page by blending your profile and cover photos.

    5. Question 5. How You Can Organize Layers In Photoshop?

      Answer :

      A layers shows a picture or image. To organize layers in Photoshop, place various images in separate layers. Lock the unused layers and unlock the layers which are in use. When two or more layers need to be changed, unlock the layers.

    6. Question 6. How To Select An Exact Color To Match?

      Answer :

      To sample the color as foreground color, we use the eye-dropper tool. Select the foreground color square, use the paint bucket tool or brush tool for covering the area. You can also use Clone Stamp Tool. Now use the key Alt+ and click where you want the color from and hold down the mouse button to cover up the area.

    7. Question 7. Define Lasso Tools In Adobe Photoshop And Name Them?

      Answer :

      With lasso tools precise area of an image can be selected, just by tracing the selection outlines the areas are selected.

      • Simple Lasso Tool
      • Polygonal Lasso Tool
      • Magnetic Lasso Tool

    8. Question 8. How To Reduce Noise In An Image In Adobe Photoshop?

      Answer :

      Reduce noise option is helpful to reduce the color and luminance effect in the image. To reduce the noise in an image, you have to go in a menu bar, select a filter menu, and in that you will see an option for NOISE. Again, clicking on it, it will show other option including reducing noise.

    9. Question 9. Can A Person Use Bamboo Tablet In Photoshop If Yes Then How?

      Answer :

      Yes, you can use bamboo tablet in Photoshop. After installing the bamboo tablet software, open the software. Once done, the next step is to configure the four hotkeys of Bamboo tablet with the help of the software available in tablet. Create a new document and open the Photoshop, you can now have Photoshop with a bamboo tablet.

    10. Question 10. Can You Please Explain Difference Between Psb (photoshop Big) And Psd (photoshop Document)?

      Answer :

      Both are file formats to store digital images. There is very less difference between PSB and PSD, what they differ is how they are stored and used. PSD is a default extension for Photoshop files and it can support the file size of 30,000 by 30,000 pixels. While for creating big documents or large image .psb file format is used, and it can save an image size upto 300,000 by 300,000 pixels.

    11. Question 11. What Is The Mean Of Resizing Images And What Are The Parameters To Change The Size Of The Picture?

      Answer :

      To suit a particular purpose of the application re-sizing of the images is done.

      The parameters to change the size of image are:

      • Type of image or picture
      • Size of pixels
      • Background resolution

    12. Question 12. Explain Gradient In Adobe Photoshop?

      Answer :

      Gradients are a great way to introduce eye-catching and flashy graphics in your pages.

    13. Question 13. How To Re-size The Image In Photoshop?

      Answer :

      To resize the image in Photoshop you have to go into menu bar, under menu bar you will find an option "Image Size". On clicking that option, it will open a dialog box, by which you can adjust the size of the image.

    14. Question 14. Why Should One Use Photoshop Elements 13?

      Answer :

      • Want to bring out the best in their photos.
      • Enjoy taking photos of family, friends, and activities in their lives.
      • Need an easy way to organize and quickly find their photos.
      • Want to get their mobile photos onto their computer.
      • Want to have access to their Elements photos on the web and on their smartphone and tablet.
      • Like to do things to their photos such as remove people or objects, move objects around, and just make them look better.
      • Like to express themselves creatively through their photos.
      • Want an easy way to share their photos with others.
      • Want to create personal photo keepsakes.

    15. Question 15. Define Swatches Palettes In Adobe Photoshop?

      Answer :

      Photoshop provides two palettes for selecting color:

      • Swatch Palettes
      • Swatch Palettes
      • Color Palettes.

      Some specific colors can be used without remembering the numeric color values. Also, colors can be extracted from an available image. Default swatches and custom swatches are also an additional option for the users.

    16. Question 16. Explain Difference Between The Photoshop Elements/photoshop And Photoshop Lightroom Software?

      Answer :

      • Photoshop Elements is designed for everyday consumers who are just getting started with photo editing and want an easy way to organize, transform, create, and share their photos on their computers or while on the go, from their mobile devices.*
      • Photoshop Light room addresses the workflow needs of professional and advanced amateur photographers, enabling them to import, process, organize, and showcase large volumes of digital photographs.
      • Photoshop is the professional standard for creating compelling images, designs, 3D artwork, and videos.

    17. Question 17. How To Slice Up An Image In Adobe Photoshop Cs4 Extended?

      Answer :

      Well, I just got Adobe Photoshop CS4 Extended and I saw that there is no slice tool. I found that kind of strange. I mean, that is a HUGE tool. All master web designers use the slice tool to make their websites which is what I need it for. So could someone please tell me how I slice an image in Adobe Photoshop CS4 Extended? Thanks!

    18. Question 18. Explain Difference Between Photoshop Elements And Adobe Premiere Elements?

      Answer :

      Photoshop Elements is designed for consumer photo enthusiasts who want to organize, transform, create, and share their photo memories via their computer, the web, or their mobile devices. Premiere Elements is designed for consumer video enthusiasts who want to organize, edit, enhance, and share their video memories via their computer, the web, or their mobile devices. Both apps share a common Organizer for easy access to all photos and videos. They're sold separately or bundled together as Photoshop Elements & Premiere Elements.

    19. Question 19. Define Stress Analysis In Adobe Photoshop?

      Answer :

      People working on these areas as a aerospace engineers should have familiarity and exposure to NASTRAN and MATLAB with knowledge on space environment and modeling of flexible dynamics. These aerospace engineers will be responsible to conduct stress analysis on metallic and composite structures.

      NASTRAN, IDEAD, Oracle and PATRAN proficiency level is required. Their duties also include on aircraft which are metallic and composite structures. This includes and understanding of control surface stiffness and loop calculations, finite element modeling (FEM), fatigue testing requirement and analysis.

    20. Question 20. What Is Elements 13 In Photoshop?

      Answer :

      Photoshop Elements 13 lets you take your photos with you wherever you go. Make quick edits, add artistic touches like a pro, or transform your photos to show your vision. Express your creativity in beautiful photo books and cards. Access them on the go. And always find any photo, fast.

    21. Question 21. Tell Me Which Selection Option That Allows You To Automatically Select Borders Of A Specific Color Area By Moving The Mouse Around It?

      Answer :

      Magnetic Lasso tool.

    22. Question 22. Suppose If You Creating A Png-8 Image With Indexed Colors. The Image Includes 20 Colors In The Color Table. What Is The Best Color Table Limit To Choose?

      Answer :

      20.

    23. Question 23. What Is Best Format To Upload A Good Quality Image To A Website?

      Answer :

      JPG.

    24. Question 24. Explain Exported File Format?

      Answer :

      PSB.

    25. Question 25. Which Describes The Best Camera Raw Format?

      Answer :

      Unprocessed, uncompressed grayscale image data.

    26. Question 26. Do You Know How To Create A 3d Postcard In Photoshop?

      Answer :

      From the 3D menu, choose New 3D postcard from Layer.

    27. Question 27. Define The Main Benefit Of Using The Video Preview Option?

      Answer :

      Previews the animation in another monitor.

    28. Question 28. Which Describes Best Load Files Into Stack Command?

      Answer :

      It opens images in one PSD file as layers.

    29. Question 29. How To Create Document That Will Appear On A Pal D1 Widescreen Television Broadcasting?

      Answer :

      Film and Video > PAL D1/DV Widescreen.

    30. Question 30. Which Described The Perceptual Color Conversion Option In The Color Conversion Settings?

      Answer :

      Preserves the visual relation between source colors.

    31. Question 31. Is Photoshop Cs3 Really That Much Better Than Cs2 On An Intel Mac?

      Answer :

      On both the Photoshop CS works fine. But on Mac it seems to speed up faster. The startup is much faster than on windows but relative to the velocity of the CS2, it indeed is faster. So yes, photoshop cs3 is better at functioning on an intel mac rater than cs2, due to the faster startup.

    32. Question 32. Define Adobe Photoshop?

      Answer :

      • Adobe Photoshop is an image editing software.
      • Photoshop allows to modify images using painting tools.
      • Images , logos can be created using Photoshop.
      • Picture / image editing is done with Photoshop.
      • It also supports text graphics, water marks, transparent images.
      • Adjustments to the images can be done like contrast and color balancing.

    33. Question 33. How You Can Crop An Image In Photoshop?

      Answer :

      Cropping an image allows you to cut out any portion of the image you don't like and/or make an image smaller. This document contains the steps performed to crop an image in each of the major image editors.

      To the right is a visual example of a large image, such as a image scanned into the computer being cropped to a smaller image.

    34. Question 34. How You Can Resizing Images And Size Guide In Adobe Photoshop?

      Answer :

      When working with images for a website, you will need to resize your images to suit your particular purpose. Here is a basic guide that can help you decide on what is suitable. (The units used here are pixels, which are standard units across all computer platforms. The conversion between pixels and inches is roughly 1? = 72 pixels or 1cm = 28 pixels) To use this particular unit of measure you will need to adjust you preference settings by selecting Edit > Preferences > Units and Rulers and changing the units and rulers to measure in pixels.

      Type of picture
      Size in Pixels
      Background
      1024 x 768

      Standard personal picture of yourself for a personal website

      200 x 200

      Title bar e.g. Google title bar on the Google homepage

      276 x 110

      To resize a picture look on the menu bar and select Image > image size

      Workshop Committee of Technology Assist By Students

    35. Question 35. Explain Gradient In Photoshop?

      Answer :

      Gradients are a great way to introduce eye-catching and flashy graphics in your pages.

    36. Question 36. Explain Smart Object In Photoshop?

      Answer :

      Photoshop CS2 and above, it has a special layer known as Smart Object Layer. Smart objects give freedom to work with multiple copies of a single object. All the multiple copies will be updated simultaneously when single object is updated. Also, changes in the adjustment of layers and layer styles of a single object can be done without affecting the multiple copies. Without any loss in pixel, pixel based objects can be changed several times.

    37. Question 37. How To Print Grid In Adobe Photoshop?

      Answer :

      • Place the non printing grid as per the need.
      • Capture the screen using Alt + PrintScreen.
      • Open a new file. Set the size as per the requirements.
      • Paste the selected image.
      • Crop away any unwanted part of the image.
      • Place a grid on the printable image.
      • Click on Print.

    38. Question 38. How To Crop Image In Photoshop?

      Answer :

      Cutting out of any portion of an image is known as cropping.

      Any part of the image can be selected by cropping.

      A preview of the cropped image is visible at the right side.

      The process to crop is:

      1. Select the part of the image.
      2. Select the shape of cropping tool from the menu.
      3. Hold shift key and drag to select the marquee to a square or a circle.
      4. Hold a marquee from its center, hold down Alt after dragging.
      5. Select Image-> Crop menu item.

    39. Question 39. How To Resizing The Images And Size Guide In Adobe Photoshop?

      Answer :

      At times images need to re-size to suit a particular purpose of the application.

      • The unit measurement of pixels is 1 cm = 28 pixels.
      • The units can be adjusted by using Edit -> Preferences->Units and Rulers.

      The parameters to change the size of picture are:

      • Type of picture.
      • Size of Pixels
      • Background resolution
      • Standard picture usually of size 200 x 200
      • Title Bar
      • Select Image->image size menu item.

    40. Question 40. What Is Work Area Of Photoshop?

      Answer :

      • Photoshop work area consists of Application Bar, Tools Panel, Options Bar, Document Window and Panel Dock.
      • Application Bar: It contains menu bar along with many controls to zoom, buttons for viewing extras.
      • Tools Panel: It contains a set of tools for selecting, manipulating images.
      • Options Bar: There are various options available.
      • Document Window: It displays the current working file.
      • Panel Dock: Panel dock has several panels to edit/modify the images. By default there are layer, adjustment and style panels.

    41. Question 41. What You Look For While Designing Logo?

      Answer :

      A logo is the smallest entity that symbolizes a company. It is often treated as a marketing material. Designing a logo for a company demands great observation and creativity. A logo should be designed in such a way that a common man can easily relate it with the company. It should be memorable and eye catching. It should help in growing the company name into a brand. You can also cite examples of your work through your portfolio.

Game Developing Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Game Developing Tutorial