Elearning Software Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Elearning Software Interview Questions & Answers

Why our jobs site is easy for anyone to learn and to crack interview in the first attempt? These are because we the Wisdomjobs will provide you with the complete details about the visual source safe and also, we will provide the roles of the different job to apply easily. eLearning Software is much in demand. There are various leading companies that offer jobs in various roles like Content Tester, eLearning Application Developer, Technical Architect - SaaS Platform, Trainee Software Engineer, eLearning QA Tester and many other roles too. To clear any interview, one must work hard to clear it in the first attempt. So simply to save your time we have provided all the necessary details about eLearning Software Interview Questions and Answers and eLearning Software jobs at one place.

Elearning Software Interview Questions

Elearning Software Interview Questions
    1. Question 1. What Else Is There Beside Captivate To Create Short Videos?

      Answer :

      Two other commonly used tools for video creation are Camtasia and Adobe Premiere. Camtasia has the advantage of having other e-learning features such as screen simulations for systems training.

    2. Question 2. Does Microsoft Provide Support For My Lms?

      Answer :

      Microsoft recognizes that some customers have an internal LMS and prefer to host the Software AssuranceE-Learning in-house. With such a large number of LMS systems available in the industry, Microsoft is unable to provide support on loading these files into any specific LMS. If you are choosing to host the Software AssuranceE-Learning, you should contact your LMS provider for support on loading these files. Once loaded, if you need support regarding how the courses are playing.

    3. Question 3. How Does E-learning Benefit Your Organization?

      Answer :

      E-Learning is reusable, cost effective training process, where content is prepared and paid for once but used again and again. It can be deployed rapidly and it is totally flexible to meet the needs of an organization. Once created, the material can be delivered anywhere and anytime with virtually no additional cost. Since e-learning is primarily self-directed, there is no need for individuals to resolve the typical conflicts between their ongoing work projects and required training; the courses are available to meet each individual’s schedule. And since the training is computer based, it can be scaled very effectively.

    4. Question 4. What Systems Are Used In E-learning?

      Answer :

      A key element in any e-learning structure is a Learning Management System (LMS) or a Learning Content Management System (LCMS), a software program that stores and delivers the course content, and tracks student access and progress. A good example of an up-to-date system is the eLeaP LMS that leverages Web 2.0 technology. We?ll talk more about how an LMS works in a later section.

    5. Question 5. How Do Determine The Course Titles That Are Within The.iso File I Have Downloaded?

      Answer :

      Inside of each .iso file there is a file named readme.txt. This file contains the titles that correspond to the numbers on each of the zip packages.

    6. Question 6. What Is The Difference Between An Lms And An Lcms?

      Answer :

      A, LMS (learning management system) is about how the learners interact with the content. An LMS can serve as the course catalog, a way for courses to be assigned, and a way for managers to track completion. A learning content management system (LCMS) is more about how developers create and manage the content from the developer’s perspective. An LCMS can provide a collaborative authoring environment, a reusable asset library, review tools, and ways to output content in multiple formats.

    7. Question 7. What Are Microsoft E-learning Downloads?

      Answer :

      In addition to the access and use of some online E-Learning courses, Software Assurance customers are also entitled to download some Microsoft E-Learning content files for use behind their organizations corporate firewall.

    8. Question 8. Do You Have A Recommended Software That Meets Or Is Less Constraining In 508 Compliance?

      Answer :

      Articulate Storyline, Adobe Captivate, and Lectora are all excellent choices for creating Section 508 courses for people with disabilities using assistive technology.

    9. Question 9. What Are The Best Options For Graphics?

      Answer :

      When working with graphics for e-learning, you need to make sure that you read the terms and agreements of whatever site you are working with. Be careful about assuming that you can use images from a Google search. You might instead want to consider fee-based sites like iStock, Shutter stock, or Think Stock. Many of these sites have per-image and subscription plans. If you are likely to use a lot of characters in your courses, consider a subscription to the eLearning Brothers character library. If you want to save money and are willing to keep track of attribution information, consider looking for creative Commons images.

    10. Question 10. What Does It Cost To Obtain This Content?

      Answer :

      E-Learning downloads are provided at no charge to Software Assurance customers. You can either download them from the Volume Licensing Service Center (VLSC) website or order the learning kit of CDs for small shipping and handling charge. Contact your large account reseller (LAR) to order the learning kits.

    11. Question 11. Is There A Preference Or Reason For Choosing Xapi, Aicc, Scorm Over The Other?

      Answer :

      XAPI, AICC, and SCORM are all communication protocols about how learning events talk to tracking systems. All are still in use today. AICC was the first standard, developed specifically for the aviation industry when there were no standards. It was useful enough that people outside of the industry started using it. Then SCORM was developed as a broader standard for all industries. XAPI is the much newer version that allows for more flexibility, especially with newer technology. At this point, AICC is rarely used, but is still a valid standard. SCORM is the most commonly used standard (based on no data other than my own observations), but it isn?t really future-proofed. XAPI is the most forward-looking, but it has not been widely adopted just yet.

      Your first consideration is whether or not you already have an LMS. If you do, then you will be limited by what the LMS supports. Many LMSs do not support the xAPI standards, for example. Some LMSs support multiple standards, which mean you do have a choice. SCORM would work well for traditional course completion and quiz tracking, and xAPI lets you track other types of experiences. If you are searching for an LMS, I would recommend one that either has or is actively working on adopting xAPI.

      The second consideration is to be very clear on what you want. What do you need to track? What do you want to do with that data? What tools will you are creating the content in? Until you know this, you won’t know what option is right for you.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial