Deputy General Manager(DGM) Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Deputy General Manager(DGM) Interview Questions & Answers

Are you searching for Deputy General Manager job? He is the one next to CEO and his/her primary job is to learn the CEO’s duties as in to fill up the CEO position when needed. Job opportunities are present everywhere for this position. Deputy General Manager job description might include following the CEO duties and has the control over the company outcomes in every field. He knows the tip and end of the company rules, responsibilities, results, partnerships, statements, employees. Every organization or company must need a Deputy General Manager. Wisdomjobs created interview questions exclusively for the candidates who are in search of job. Do check our page for Deputy General Manager interview questions and answers to get set for the interview.

Deputy General Manager(DGM) Interview Questions

Deputy General Manager(DGM) Interview Questions
    1. Question 1. What Are You Most Proud Of In Your Career?

      Answer :

      The best way to answer this question is to tell them one significant accomplishment and explain why you are proud of it. In other words, how did your proud moment impact the bottom line, overcome a hurdle or knock out a personal goal.

    2. Question 2. Tell Us What Is Your Management Style?

      Answer :

      The best managers are strong but flexible, and that's exactly what you want to show off in your answer. (Think something like, "While every situation and every team member requires a bit of a different strategy, I tend to approach my employee relationships as a coach...") Then, share a couple of your best managerial moments, like when you grew your team from five to 15 or coached an underperforming employee to become the company's top salesperson.

    3. Question 3. Can You Justify Why Was There A Gap In Your Employment?

      Answer :

      If you were unemployed for a period of time, be direct and to the point about what you've been up to (and hopefully, that's a litany of impressive volunteer and other mind-enriching activities, like blogging or taking classes). Then, steer the conversation toward how you will do the job and contribute to the organization: "I decided to take a break at the time, but today I'm ready to contribute to this organization in the following ways."

    4. Question 4. Tell Me A Joke That Would Not Offend Anyone?

      Answer :

      This breaks the ice, shows the ability to think on their feet and if they can enjoy working together. Whatever joke is told, it almost always leads to a story.

    5. Question 5. What Skills Are You Lacking?

      Answer :

      How you explain your biggest weakness is one of the most telling interview questions of all. "Interviewees show up thinking they should just be talking about what they're great at, but I'm more interested in where the gaps are and if they are self-critical,"

    6. Question 6. Tell Us What You Would Like Me To Know About You?

      Answer :

      With this question alone, I am able to discern what is most important to the candidate, what their hobbies and interests are, their communication skills, their sense (or lack of) humor, their presentation comfort level, their educational background, their grasp of what the position entails, and their work style.

    7. Question 7. How Would You Describe Your Own Personality?

      Answer :

      Balanced is a good word to use, but remember the type of company you are interviewing at. Some companies may want someone who is aggressive and a go-getter.

    8. Question 8. Tell Me What You Felt Was Unfair To You In Your Last Job?

      Answer :

      That Works, a human resources management and consulting agency. "And you don't hire liars.", the fact is that things are guaranteed to feel unfair at some point-it's all too common-and he wants to know how you deal with it before he hires you.

    9. Question 9. What Career Options Do You Have At The Moment?

      Answer :

      "I see three areas of interest..." Relate those to the position and industry.

    10. Question 10. Tell Us What Is Your Dream Job?

      Answer :

      Along similar lines, the interviewer wants to uncover whether this position is really in line with your ultimate career goals. While "an NBA star" might get you a few laughs, a better bet is to talk about your goals and ambitions-and why this job will get you closer to them.

    11. Question 11. Explain What Are Your Future Goals?

      Answer :

      Avoid, "I would like the job you advertised." Instead, give long-range goals.

    12. Question 12. Do You Know What Is Fiscal Deficit?

      Answer :

      It is a situation, wherein the total expenditure of the government exceeds its total income. This cannot be compared to debts as these are nothing, but the collection of yearly deficits.

    13. Question 13. Are You A Leader?

      Answer :

      Absolutely! Cite specific examples using your current job as a reference point.

    14. Question 14. Why Do You Want To Work Here With Us?

      Answer :

      It helps me instantly find out if the applicant has done any research on the company and if they will take as much pride in their job as I do.

    15. Question 15. Tell Us What Are You Currently Reading?

      Answer :

      I have found in nearly 30 years of experience, those who read are stronger employees, more creative and can be more objective.

    16. Question 16. Tell Us Are You Creative?

      Answer :

      Yes. Give examples that relate to your current job.

    17. Question 17. How Long Would You Stay With Us As Deputy General Manager?

      Answer :

      As long as we both feel I'm contributing, achieving, growing, etc.

    18. Question 18. What Was The Last Book You Read? Movie You Saw? Sporting Event You Attended?

      Answer :

      Talk about books, sports or films to show that you have balance in your life.

    19. Question 19. Explain Why Were You Fired?

      Answer :

      OK, if you get the admittedly much tougher follow-up question as to why you were let go (and the truth isn't exactly pretty), your best bet is to be honest (the job-seeking world is small, after all). But it doesn't have to be a deal-breaker. Share how you've grown and how you approach your job and life now as a result. If you can position the learning experience as an advantage for this next job, even better.

    20. Question 20. If Money Was Not A Factor, What Job Would You Do All Day?

      Answer :

      To be completely effective in any company, the candidate needs to feel passionate about what they are doing. Employees that settle eventually cost a company far more lost revenue than the hour wasted on interviewing the wrong person.

    21. Question 21. Tell Us How Would Your Boss And Co-workers Describe You?

      Answer :

      First of all, be honest (remember, if you get this job, the hiring manager will be calling your former bosses and co-workers!). Then, try to pull out strengths and traits you haven't discussed in other aspects of the interview, such as your strong work ethic or your willingness to pitch in on other projects when needed.

    22. Question 22. Suppose If I Yelled From My Office, "hey, Bring Me A Cup Of Coffee!" How Would You Respond?

      Answer :

      I ask both men and women this question and I look for body language and their verbal response. If the question was met with a smile or a slight shrug, it indicates a sense of humor and an easy-going nature. In their verbal response I am looking for an applicant willing to do whatever it takes to help the team find success but always like to hear, "I'd get it for you -- and then show you how to get it yourself the next time.

    23. Question 23. Why Should We Hire You As Deputy General Manager At Global Guideline?

      Answer :

      This interview question seems forward (not to mention intimidating!), but if you're asked it, you're in luck: There's no better setup for you to sell yourself and your skills to the hiring manager. Your job here is to craft an answer that covers three things: that you can not only do the work, you can deliver great results; that you'll really fit in with the team and culture; and that you'd be a better hire than any of the other candidates.

    24. Question 24. How Many Tennis Balls Can You Fit Into Limousine? 1,000? 10,000? 100,000? Seriously?

      Answer :

      Well, seriously, you might get asked brainteaser questions like these, especially in quantitative jobs. But remember that the interviewer doesn't necessarily want an exact number-he wants to make sure that you understand what's being asked of you, and that you can set into motion a systematic and logical way to respond. So, just take a deep breath, and start thinking through the math. (Yes, it's OK to ask for a pen and paper!)

    25. Question 25. What Is The Toughest Part Of A Job For You?

      Answer :

      Be honest. Remember, not everyone can do everything.

    26. Question 26. Please Tell Me What Do You Consider To Be Your Weaknesses?

      Answer :

      What your interviewer is really trying to do with this question-beyond identifying any major red flags-is to gauge your self-awareness and honesty. So, "I can't meet a deadline to save my life" is not an option-but neither is "Nothing! I'm perfect!" Strike a balance by thinking of something that you struggle with but that you're working to improve. For example, maybe you've never been strong at public speaking, but you've recently volunteered to run meetings to help you be more comfortable when addressing a crowd.

    27. Question 27. Tell Me About A Challenge Or Conflict You Have Faced At Work, And How You Dealt With It?

      Answer :

      In asking this interview question, "your interviewer wants to get a sense of how you will respond to conflict. Anyone can seem nice and pleasant in a job interview, but what will happen if you're hired and Gladys in Compliance starts getting in your face?" says Skillings. Again, you'll want to use the S-T-A-R method, being sure to focus on how you handled the situation professionally and productively, and ideally closing with a happy ending, like how you came to a resolution or compromise.

    28. Question 28. Tell Us If There Were Three Of Your Closest Friends Sitting Right Here, What Would They Say About You?

      Answer :

      This answer tells me more about the social skills of the applicant and their ability to get along with others in the office. It also gives me more insight into their real personality.

    29. Question 29. Tell Me What's A Time You Disagreed With A Decision That Was Made At Work?

      Answer :

      Everyone disagrees with the boss from time to time, but in asking this interview question, hiring managers want to know that you can do so in a productive, professional way. "You don't want to tell the story about the time when you disagreed but your boss was being a jerk and you just gave in to keep the peace. And you don't want to tell the one where you realized you were wrong," says Peggy McKee of Career Confidential. "Tell the one where your actions made a positive difference on the outcome of the situation, whether it was a work-related outcome or a more effective and productive working relationship."

    30. Question 30. Which Past Manager Has Liked You The Least, And What Would This Person Tell Me About You?

      Answer :

      Here's a doozy of a question that tests not only your self-awareness but also demands that you talk about your weaknesses from the perspective of others. "A good way to approach this one is to be positive about your past relationships at work, be honest about your shortcomings, and be candid about what you have learned,"

    31. Question 31. What Is Repo Rate And Reverse Repo Rate?

      Answer :

      Repo rate is nothing, but the price at which the Reserve Bank of India gives some money as loan to the banks, while reverse repo is the cost at which money is taken by RBI from commercial bank. It is this rate that is responsible for controlling the inflation.

    32. Question 32. Tell Me What Exactly Is It In Your Background That Makes You Feel Like You Are Qualified For This Position?

      Answer :

      The best type of response is an anecdote of an experience the candidate had which is germane to the requirements of the position.

    33. Question 33. What Do You Know About Crr Rate?

      Answer :

      CRR stands for Cash Reserve Ratio. It is the amount of funds that a commercial bank will have to keep with the reserve bank. If a bank brings down the rate with the RBI, the reserve will automatically come down and if there is an increase, there will be an increase in the reserve as well.

    34. Question 34. Tell Us What Do You Like To Do Outside Of Work?

      Answer :

      Interviewers ask personal questions in an interview to "see if candidates will fit in with the culture [and] give them the opportunity to open up and display their personality, too," says longtime hiring manager Mitch Fortner. "In other words, if someone asks about your hobbies outside of work, it's totally OK to open up and share what really makes you tick. (Do keep it semi-professional, though: Saying you like to have a few beers at the local hot spot on Saturday night is fine. Telling them that Monday is usually a rough day for you because you're always hungover is not.)"

    35. Question 35. Explain How To Deal With Pressure Or Stressful Situations?

      Answer :

      "Choose an answer that shows that you can meet a stressful situation head-on in a productive, positive manner and let nothing stop you from accomplishing your goals," says McKee. A great approach is to talk through your go-to stress-reduction tactics (making the world's greatest to-do list, stopping to take 10 deep breaths), and then share an example of a stressful situation you navigated with ease.

    36. Question 36. Have You Heard About Slr Rate?

      Answer :

      It is the minimum amount or the percentage of deposits that should be kept by a bank with Reserve Bank of India in the form of any security. In short, it is the ratio between the cash and approved security.

    37. Question 37. Tell Us Would You Rather Be Liked Or Feared?

      Answer :

      I have been asked this a lot, in various incarnations. The first time I just drew a blank and said, "I don't know." That went over badly, but it was right at the start of my career when I had little to no experience. Since then I've realized that my genuine answer is "Neither, I'd rather be respected." You don't want to be feared because fear is no way to motivate a team. You may got the job done but at what cost? Similarly, if you're everyone's best friend you'll find it difficult to make tough decisions or hit deadlines. But when you're respected, you don't have to be a complete bastard or a lame duck to get the job done.

    38. Question 38. What Would Your First 30, 60, Or 90 Days Look Like As Deputy General Manager?

      Answer :

      Start by explaining what you'd need to do to get ramped up. What information would you need? What parts of the company would you need to familiarize yourself with? What other employees would you want to sit down with? Next, choose a couple of areas where you think you can make meaningful contributions right away. (e.g., "I think a great starter project would be diving into your email marketing campaigns and setting up a tracking system for them.") Sure, if you get the job, you (or your new employer) might decide there's a better starting place, but having an answer prepared will show the interviewer where you can add immediate impact-and that you're excited to get started.

    39. Question 39. Can You Explain Why You Changed Career Paths?

      Answer :

      Don't be thrown off by this question-just take a deep breath and explain to the hiring manager why you've made the career decisions you have. More importantly, give a few examples of how your past experience is transferrable to the new role. This doesn't have to be a direct connection; in fact, it's often more impressive when a candidate can make seemingly irrelevant experience seem very relevant to the role.

    40. Question 40. What Is A Time You Exercised Leadership?

      Answer :

      Depending on what's more important for the the role, you'll want to choose an example that showcases your project management skills (spearheading a project from end to end, juggling multiple moving parts) or one that shows your ability to confidently and effectively rally a team. And remember: "The best stories include enough detail to be believable and memorable," says Skillings. "Show how you were a leader in this situation and how it represents your overall leadership experience and potential."

    41. Question 41. Tell Me Is There Anyone You Just Could Not Work With?

      Answer :

      No. Well, unless you're talking about murderers, racists, rapists, thieves or other dastardly characters, you can work with anyone. Otherwise you could be flagged as someone who's picky and difficult if you say, "I can't work with anyone who's a Bronco's fan. Sorry."

    42. Question 42. Tell Us What Other Companies Are You Interviewing With?

      Answer :

      Companies ask this for a number of reasons, from wanting to see what the competition is for you to sniffing out whether you're serious about the industry. "Often the best approach is to mention that you are exploring a number of other similar options in the company's industry," says job search expert Alison Doyle. "It can be helpful to mention that a common characteristic of all the jobs you are applying to is the opportunity to apply some critical abilities and skills that you possess. For example, you might say 'I am applying for several positions with IT consulting firms where I can analyze client needs and translate them to development teams in order to find solutions to technology problems.'"

    43. Question 43. Please Tell Me What Motivates You To Do A Good Job?

      Answer :

      The answer to this one is not money, even if it is. You should be motivated by life's noble pursuits. You want recognition for a job well done. You want to become better at your job. You want to help others or be a leader in your field.

    44. Question 44. Can You Please Explain Why Are You Leaving Your Current Job?

      Answer :

      This is a toughie, but one you can be sure you'll be asked. Definitely keep things positive-you have nothing to gain by being negative about your past employers. Instead, frame things in a way that shows that you're eager to take on new opportunities and that the role you're interviewing for is a better fit for you than your current or last position. For example, "I'd really love to be part of product development from beginning to end, and I know I'd have that opportunity here." And if you were let go? Keep it simple: "Unfortunately, I was let go," is a totally OK answer.

    45. Question 45. Please Tell Me What Is Your Greatest Professional Achievement?

      Answer :

      Nothing says "hire me" better than a track record of achieving amazing results in past jobs, so don't be shy when answering this interview question! A great way to do so is by using the S-T-A-R method: Set up the situation and the task that you were required to complete to provide the interviewer with background context (e.g., "In my last job as a junior analyst, it was my role to manage the invoicing process"), but spend the bulk of your time describing what you actually did (the action) and what you achieved (the result). For example, "In one month, I streamlined the process, which saved my group 10 man-hours each month and reduced errors on invoices by 25%."

    46. Question 46. Tell Us Would You Rather Work For Money Or Job Satisfaction?

      Answer :

      It's not a very fair question is it? We'd all love to get paid a Trump-like salary doing a job we love but that's rare indeed. It's fine to say money is important, but remember that NOTHING is more important to you than the job. Otherwise, you're just someone looking for a bigger paycheck.

    47. Question 47. How Are You When You Were Working Under Pressure?

      Answer :

      Once again, there are a few ways to answer this but they should all be positive. You may work well under pressure, you may thrive under pressure, and you may actually prefer working under pressure. If you say you crumble like aged blue cheese, this is not going to help you get your foot in the door.

    48. Question 48. What Do You Know About The Company Global Guideline?

      Answer :

      Any candidate can read and regurgitate the company's "About" page. So, when interviewers ask this, they aren't necessarily trying to gauge whether you understand the mission-they want to know whether you care about it. Start with one line that shows you understand the company's goals, using a couple key words and phrases from the website, but then go on to make it personal. Say, "I'm personally drawn to this mission because…" or "I really believe in this approach because…" and share a personal example or two.

    49. Question 49. What Is Your Understanding About Sensex And Nifty?

      Answer :

      Both these things are indexes. This means that they are indicators that give us an idea whether the stocks have gone up or down. Sensex is the index of Bombay Stock Exchange, while Nifty is the index of National Stock Exchange.

    50. Question 50. Tell Me Have You Done Anything To Further Your Experience?

      Answer :

      This could include anything from night classes to hobbies and sports. If it's related, it's worth mentioning. Obviously anything to do with further education is great, but maybe you're spending time on a home improvement project to work on skills such as self-sufficiency, time management and motivation.

    51. Question 51. How Did You Hear About Our This Position?

      Answer :

      Another seemingly innocuous interview question, this is actually a perfect opportunity to stand out and show your passion for and connection to the company. For example, if you found out about the gig through a friend or professional contact, name drop that person, then share why you were so excited about it. If you discovered the company through an event or article, share that. Even if you found the listing through a random job board, share what, specifically, caught your eye about the role.

    52. Question 52. Tell Me About A Time That Conflict Occurred In One Of Your Work Groups And What Did You Do For That?

      Answer :

      I find that how employees deal with conflict tells me a lot about them and how successful they will be.

    53. Question 53. How Do You Differentiate Nationalized Banks From Private Banks?

      Answer :

      Nationalized banks are public sector banks, wherein the government will be responsible for the deposits made by the public. On the other hand, when it comes to private banks, the owner of the bank will be responsible for the deposits made by the public.

    54. Question 54. Tell Me About Any Issues You've Had With A Previous Boss?

      Answer :

      Arrgh! If you fall for this one you shouldn't be hired anyway. The interviewer is testing you to see if you'll speak badly about your previous supervisor. Simply answer this question with extreme tact, diplomacy and if necessary, a big fat loss of memory. In short, you've never had any issues.

    55. Question 55. If Your Previous Co-workers Were Here, What Would They Say About You?

      Answer :

      Ok, this is not the time for full disclosure. If some people from your past are going to say you're a boring A-hole, you don't need to bring that up. Stay positive, always, and maybe have a few specific quotes in mind. "They'd say I was a hard worker" or even better "John Doe has always said I was the most reliable, creative problem-solver he'd ever met."

    56. Question 56. Where Do You See Yourself Professionally In This Organization In One To Two Years?

      Answer :

      I ask this instead of asking a job applicant where they see themselves professionally in five to ten years because their response allows me to determine the level of motivation and commitment for the position. If the response is overly ambitious, that's a red flag.

    57. Question 57. If You Had To Give A Title To Your Life Story Up To This Point, What Would It Be And Tell Me Why?

      Answer :

      This question gets people thinking and helps me see how someone reacts when caught off guard. The titles can be truly insightful, revealing struggles and challenges that they have faced and overcome.

    58. Question 58. Explain What Is Bank Rate?

      Answer :

      It is the rate of interest at which the RBI allows finances to commercial banks. By bank rate, the banks can organize the level of economic activities.

    59. Question 59. Tell Me A Suggestion That You Have Made And Was Implemented?

      Answer :

      It's important here to focus on the word "implemented." There's nothing wrong with having a thousand great ideas, but if the only place they live is on your notepad what's the point? Better still, you need a good ending. If your previous company took your advice and ended up going bankrupt, that's not such a great example either. Be prepared with a story about an idea of yours that was taken from idea to implementation, and considered successful.

    60. Question 60. Thinking Back To Your Last Performance Review, Explain What Performance Areas Were Reviewed And How Did You Fare On Each One?

      Answer :

      This question tells me how serious the candidate's last company was about employee performance and whether the candidate actually cared about/paid attention to how s/he did in each area and was being rated.

    61. Question 61. Tell Us About The Last Spontaneous Thing That You Did In Any Facet Of Your Life?

      Answer :

      I look for an unusual response with something fun, like a last-minute trip or driving to Atlantic City at 11 o'clock at night. Something that shows me the person has some personality to react positively in different (and crazy) situations that oftentimes occur in our line of work.

    62. Question 62. Are You Good Manager At Working In A Team?

      Answer :

      Unless you have the I.Q. of a houseplant, you'll always answer YES to this one. It's the only answer. How can anyone function inside an organization if they are a loner? You may want to mention what part you like to play in a team though; it's a great chance to explain that you're a natural leader.

    63. Question 63. Tell Me If You Could Change One Thing In Your Current Position Or Company, What Would That Be?

      Answer :

      The question can reveal a lot of information, including the real reason the applicant is looking to make a change, what's important to them in their next position, whether they are really motivated to make a move and whether or not their expectations are realistic.

    64. Question 64. Finally, Do You Have Any Questions To Ask Us?

      Answer :

      I'll finish the way I started, with one of the most common questions asked in interviews. This directly relates to the research you've done on the company and also gives you a chance to show how eager and prepared you are. You'll probably want to ask about benefits if they haven't been covered already. A good generic one is "how soon could I start, if I were offered the job of course." You may also ask what you'd be working on. Specifically, in the role you're applying for and how that affects the rest of the company. Always have questions ready, greeting this one with a blank stare is a rotten way to finish your interview. Good luck and happy job hunting.

    65. Question 65. Has Anything Ever Irritated You About People You've Worked With?

      Answer :

      Of course, you have a list as long as your arm. But you can't say that, it shows you as being negative and difficult to work with. The best way to answer this one is to think for a while and then say something like "I've always got on just fine with my co-workers actually."

    66. Question 66. Let's Talk About Salary. What Are You Looking For?

      Answer :

      Run for cover! This is one tricky game to play in an interview. Even if you know the salary range for the job, if you answer first you're already showing all your cards. You want as much as possible, the employer wants you for as little as you're willing to take. Before you apply, take a look at salary.com for a good idea of what someone with your specific experience should be paid. You may want to say, "well, that's something I've thought long and hard about and I think someone with my experience should get between X & Y." Or, you could be sly and say, "right now, I'm more interested in talking more about what the position can offer my career." That could at least buy you a little time to scope out the situation. But if you do have a specific figure in mind and you are confident that you can get it, I'd say go for it. I have on many occasions, and every time I got very close to that figure (both below and sometimes above).

    67. Question 67. Where Else Have You Applied?

      Answer :

      This is a good way to hint that you're in demand, without sounding like you're whoring yourself all over town. So, be honest and mention a few other companies but don't go into detail. The fact that you're seriously looking and keeping your options open is what the interviewer is driving at.

Financial Management Tutorial

Deputy General Manager(dgm) Interview Questions

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Financial Management Tutorial