Dell Boomi Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Dell Boomi Interview Questions & Answers

Do you experience in Cloud integration using Dell Boomi? If you have knowledge on Success Factor application and GROOVY then here's our recommendation on the important things to need to prepare for the job interview to achieve your career goals in an easy way. If you have experience in working with the IBM WESB and IBM Integration Designer (IID) then it will be added advantage. Dell Boomi is a Software as a Service (SaaS) integration vendor that specialized in cloud based integration, API management and Master Data management provides its services to industry giants like Salesforce, SAP, NetSuite. Boomi started its services in 2007. Follow Wisdomjobs page for Dell Boomi job interview questions and answers page to get through your job interview successfully in first attempt.

Dell Boomi Interview Questions

Dell Boomi Interview Questions
    1. Question 1. How Do I Access Atmosphere?

      Answer :

      Because AtmoSphere is an online service, there is no appliance or software to buy, install or maintain. Just point your browser to the login page at http://www.boomi.com and login.

    2. Question 2. How Do I Sign Up For Atmosphere? Can I Download A Demo?

      Answer :

      You can sign up for a free trial under the ’30 Day Free Trial’ section of the Boomi website.

    3. Question 3. What Applications Can I Integrate Using Atmosphere?

      Answer :

      An up-to-date list of supported applications can be found on our website.

    4. Question 4. Is Any Training Required To Learn To Use Atmosphere?

      Answer :

      AtmoSphere is designed to be user friendly and anyone with basic IT skills and knowledge of the applications they plan to integrate should be able to build integration processes easily. Our customers have reported that using AtomSphere is similar to using other web-based software. However, Boomi’s Support Team offers weekly training sessions [LINK] via webinar.

    5. Question 5. How Do I Contact Customer Support?

      Answer :

      All of the available options for support are listed in the above question. Your easiest and quickest path to access support is through the Live Chat embedded into Boomi AtomSphere.

    6. Question 6. What Sort Of Skill Set Is Required To Configure Atmosphere?

      Answer :

      We aim for our service to be a visual, configuration based approach to integration. You do not need to be a developer to utilize the service; you simply need to understand where the data resides in the source system and where the data needs to be integrated in the destination system. The typical roles that utilize AtomSphere would include Systems Analyst, Application Administrator, or Business Process Engineer.

    7. Question 7. What Platforms Do I Need To Have In Order To Run Atmosphere?

      Answer :

      Since Boomi hosts the application, all you need is a computer or an alternative device that can run a Web browser. It doesn’t matter what type of hardware or operating system you’re running.

    8. Question 8. What Involvement Is Required From My Company’s It Department To Set Up My Integration Processes?

      Answer :

      Very minimal involvement from your IT department is typically needed. Typical involvement from the IT department would include allowing you access to the source/destination applications or allowing you to install a Boomi Atom to gain access to your on premise application.

    9. Question 9. Can Boomi’s Customer Support Team Help Me Set Up My Integrations?

      Answer :

      We have designed AtomSphere to be largely self-service and our website contains a number of resources to help you including documentation, videos, webinars, and training courses that are free. You also have access to Boomi forums and “chat” support from within AtomSphere . Your support level will determine the availability of these services and specific response times. Consulting services are also always available from our professional services team for a fee.

    10. Question 10. What’s An Atom?

      Answer :

      An Atom™ is a lightweight, dynamic runtime engine created with patent pending technology,Boomi Atoms contain all the components required to execute an integration process. There is a full-featured dashboard to monitor the status and health of all Atoms and integration processes whether they are deployed in the cloud or on-premise.

    11. Question 11. Where Are Atoms Hosted?

      Answer :

      Boomi Atoms are completely self-contained and autonomous and can be run on virtually any server. They can be deployed “in the cloud” for SaaS to SaaS integration (e.g. Boomi’s data center, an ISVs data center or a third-party data center such as Amazon) or behind a company’s firewall for SaaS to On Premise integration.

    12. Question 12. What Is An Integration Process?

      Answer :

      The main component in a Boomi integration is the Process. A Process represents a business process- or transaction-level interface between two or more systems. Examples of a Process might be “Salesforce Account Synchronization to accounting system” or “Sales Orders from Company ABC to QuickBooks.”Processes contain a left-to-right series of Shapes connected together like a flow chart to illustrate the steps required to transform, route, and otherwise manipulate the data from source to destination.

    13. Question 13. What Is A Connector?

      Answer :

      Connectors get and send data in and out of Processes. They enable communication with the applications or data sources between which data needs to move or, in other words, the “end points” of the Process. Those applications and data sources can range from traditional on-premise applications like SAP and QuickBooks to Web-based applications like Salesforce.com and NetSuite to data repositories like an FTP directory, a commercial database, or even an email server.

    14. Question 14. How Does Boomi Differ From An Application Programming Interface (api)?

      Answer :

      An API opens up secure access to data in an application but it does not accomplish the integration itself. An API is like an electrical socket – until something is plugged into it, it just sits there. Boom integration Connectors are like “plugs.” Boomi Connectors plug into and API and abstract the technical details of the API and transportation protocols used to communicate with various applications and data sources, allowing you to focus on the business data and logic of the integration.

      A Connector is really a combination of two Components: A Connection and an Operation. Think of the Connection as the where and the Operation as the how. These two components determine the type of data source,how to physically connect to it, and what type of data records to exchange.

    15. Question 15. Are There Any Limitations To The Kind/amount Of Information Being Integrated?

      Answer :

      No, we have benchmarked the Boomi Atom to be able to handle very large volumes, upwards of 1,000,000 records an hour.

    16. Question 16. How Often Would We Need To Run The Integration? How Close To Real Time Information Can I Get?

      Answer :

      We support both real-time event-based and schedule-driven executions. We have a scheduler built into Boomi AtomSphere. You can schedule an integration to run based on intervals you define (up to every 1 minute) or on an advanced schedule (more flexible). We also have an external API that will allow you to call an integration to be run in real-time from an external source or application.

    17. Question 17. Are The Integrations Manageable By Either Event Or Specific Dates?

      Answer :

      Yes, our system will allow you to schedule your integration process to run at specific dates/intervals, up to every one minute. We also provide an API that will allow you to include event driven integration into your integration process.

    18. Question 18. Does Atomsphere Integration With Shopping Carts & E-commerce Functionality?

      Answer :

      Yes, please refer to our website for a full list of supported applications.

    19. Question 19. If Boomi’s Platform Is Hosted In “the Cloud”, How Can I Integrate My On-premise Data And Legacy Applications?

      Answer :

      We offer the ability to deploy a Boomi Atom behind your firewall. This Boomi Atom is the run time engine that gives you secure access to your on premise application without having to make any changes to your firewall.

    20. Question 20. How Do You Ensure The Data Is Secure During The Integration Process?

      Answer :

      Boomi AtomSphere Connectors go through application specific security reviews where applicable. All data that is passed between the Boomi Atom onsite and our data center is sent over a secure HTTPs channel with 128 bit encryption. Learn more about AtomSphere’s security (LINK)

    21. Question 21. How Is Error Handling Managed?

      Answer :

      Error handling is managed via our ‘management’ tab is where users can see the integration process, its executions and all associated log and status notifications. Boomi AtomSphere also includes retry capabilities to ensure messages that had an error during transit are delivered; an Atom also tracks its state to ensure that only unique data is processed. Finally, decision logic can be configured to query destination applications to ensure duplicate data is not sent to the application.

    22. Question 22. If I Have On-premise Sources, How Do I Test My Integration Process In The Hosted Environment? Do I Have To Deploy An Atom To Do My Testing?

      Answer :

      Yes, the Boomi Atom would reside onsite, allowing you access to the on-premise application through Boomi AtomSphere.

    23. Question 23. Does The Internet And/or Atmosphere Need To Be Up For My Atom To Run?

      Answer :

      Yes, because the Boomi Atom that resides onsite has no GUI, it must be in fairly constant contact with the data center. One important design aspect of AtmoSphere is that, much like the Internet itself, it is a distributed architecture, eliminating single points of failure. It is important to note that even during planned maintenance of the platform, deployed Atoms continue to run and process normally.

    24. Question 24. Do You Have Rollbacks For Changes To An Integration Process?

      Answer :

      Yes, we offer version control for our integration process allowing you to rollback to a previous integration process should the need arise.

    25. Question 25. Is Test Mode An Actual Test Of The Process Flow Of The Integration And Is The Destination Getting Updated/changed?

      Answer :

      Yes, test mode actually executes the integration process as designed, so the source and destination will get updated. Boomi AtomSphere provides the concept of ‘Environments’ for those that wish to have the same integration process pointed to different locations (ie. Test, QA, Production)

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Design thinking Tutorial