Data Entry Operator (DEO) Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Data Entry Operator (DEO) Interview Questions & Answers

Looking for a job change? Are you preparing for Data Entry Operator interview? If yes, then we’ve a solution to win your ideal job. A data entry worker or employee is similar to a typist, who enters the data from papers into computer system database with the help of keyboard, scanner or any data recorder. Looking for a job can be cumbersome and tiring, especially when you are not aware of how to apply and where to search and how to prepare well for the job interviews. Wisdomjobs framed Data Entry Operator job interview questions and answers to make is easier for your interview preparation. If you are expertise in computer and data management, then multiple job opportunities are available for your reference.

Data Entry Operator (DEO) Interview Questions

Data Entry Operator (DEO) Interview Questions
    1. Question 1. What Is A Data Entry Operator?

      Answer :

      A data entry operator is someone whose main function is to enter data into a computer. this function is not related to any particular sector and most of the time its an entry level position.

    2. Question 2. How Can You Do Data Entry With 100 Percent Accuracy?

      Answer :

      I will enter data very carefully. Some people do it all the time.

    3. Question 3. What Is Dfd?

      Answer :

      DFDs are constructed using four major components External Entries:External entities represent the source of data as input to the system. Data stores:Data stores represent stores of data within the system. Processes on inside the business depicted in the context diagram.DFDs are constructed using four major components External Entries:External entities represent the source of data as input to the system.

      Data stores:Data

    4. Question 4. What Is The Difference Between Data Integrity And Data Validity?

      Answer :

      Usually data entry personnel - who enter, for example, 13/25/2010, by mistake, while errors in data integrity are caused by bugs in computer programs that, for example, cause data. Therefore, testing should be performed on a regular basis because data changes over time.Data Validity Errors caused due to incorrect data entry, called data validity errors, are probably the most.

    5. Question 5. How Much A Data Entry Make?

      Answer :

      It depends on the market, survey the salary of DEO in the market yourself.

    6. Question 6. Is Data Entry And Filing The Same?

      Answer :

      No, data entry is using an alphanumeric keyboard and/or ten key to enter data into a computer or data base. Filing is organizing data either alphabetically or relevant data into files or folders.

    7. Question 7. How Much Does A Salary Entry-level Copywriter Make?

      Answer :

      Around $31k Canadian...

    8. Question 8. What Is Data Warehousing ? And What Is Data Mining?

      Answer :

      For extended periods of time. Because they are separate from operational systems, data warehouses provide retrieval of data without slowing down operational systems. Data warehouses facilitate decision support warehouses can work in conjunction with and, hence, enhance the value of operational business applications, notably customer relationship management CRM systems. Data warehouse architecture.

    9. Question 9. What Punch Cards?

      Answer :

      For operating fairground organs and related instruments. It was used through the 20th century in unit record machines for input, processing, and data storage. Early digital computers used punched cards as the primary medium for input of both computer programs and data, with offline data entry on key punch machines. Some voting machines use punched cards.

    10. Question 10. Which Types Of Work Available In Ites / Bpo Industry For A Bca Graduate Like Me?

      Answer :

      Back office operations/revenue accounting, data entry, data conversion including finance and accounting and HR services, Other services including remote education, data search, market research, network consultancy and management as IT enabled services....well, Back office operations/revenue accounting, data entry, data conversion including finance and accounting and HR services, Other services.

    11. Question 11. What Is Data Warehousing And What Is Difference Between Data Warehousing And Data Mining?

      Answer :

      This area of data mining is known as predictive analytic....Data warehousing is the storage of data, typically summarized and prepared for analytical purposes, in contrast to "operational" databases, which are used in the real-time operation of a business or other organization.Data mining is the search for relationships and global patterns that exist in large databases but are hidden among the vast.

    12. Question 12. Define The Cods Rule For Deo?

      Answer :

      operations including view definitions, data manipulation operations update as well as retrieval, security and integrity constraints, and transaction management operations begin, commit, and rollback.Rule 6, and delete operators. This means that data can be retrieved from a relational database in sets constructed of data from multiple rows and/or multiple tables.This rule states that insert, update, and delete.

    13. Question 13. How To Transfer Xml Data Including Guid Into Tally?

      Answer :

      Ideal solution for.... Business Owners. Data entry operators....well, A method and system for processing data records having multiple formats is provided, in which each format to be parsed has a plug-in module for you. No need to learn VB, VC, Java, XML. Simply put your data in to MS Excel sheets, and transfer all the data to Tally A/c Sw in a click.Ideal solution for.... Business Owners. Data entry operators.

    14. Question 14. What Is Palm?

      Answer :

      Palm is its basic method of data entry: a writing device, called a stylus, can be pointed at icons on the display to select items for entry. The stylus can also be used to enter alphanumeric data words stenographers tablet. Data appears on an liquid crystal display LCD screen. One of the outstanding features of the Palm is its basic method of data entry: a writing device, called a stylus, can be pointed at icons.

    15. Question 15. What Is Bpo And Kpo? Differentiate Both Definitions?

      Answer :

      Data Entry, Payroll Processing etc. Some of the web based services include live online sales and order entry, E-commerce transaction support, Live online inquiry handling, Web Design.BPO undertakes Data processing Basic data entry Setting up of a bank account Department Outsourcing Provides technical support Provides email support to its customers Even after the entry of KPO in the Indian.

    16. Question 16. Do You Think That Working As A Data Entry Operator Is Mundane Work?

      Answer :

      On the contrary, it is actually quite challenging. You need to look at each piece of information like your life depended on it, before you can punch it in. And you get to learn a lot of different things too. I do not find it one bit mundane.

    17. Question 17. What Is The Primary Duty Of A Data Entry Operator?

      Answer :

      Preparing source data is the primary duty of a data entry operator. Making sure that the information is correct and complete is also important.

    18. Question 18. What Does Accuracy Mean To You? How Do You Ensure It?

      Answer :

      For me, accuracy is everything. Data entry isn’t just punching information into a system. The information has to be accurate. To maintain data integrity, I make sure that the source information is accurate. Once the data is punched in, I ensure that I check and recheck it before declaring it done.

    19. Question 19. If You Were Given Information To Punch In That You Discovered Was Harmful, What Would Be Your Next Step?

      Answer :

      Usually, it is not the duty of a data entry operator to make assumptions on the information that he or she handles. However, if I ever do come across information that is obviously harmful to an individual or company, I will have no choice but to report it to my supervisor.

    20. Question 20. What Competencies Does One Need In Order To Work As A Data Entry Operator?

      Answer :

      The first skill that one needs is exceptional typing speed. An analytic mind and the ability to handle technology to input data are also important. Good ethics and communication proficiency are not far behind.

    21. Question 21. Tell Us Of One Accomplishment That You Are Proud Of?

      Answer :

      The company I am presently working for was given a tough task to do. An entire paper system needed to be converted into electronic form, and that too within 6 days. I put in extra hours for 4 days and managed to complete it within the given time frame. This was probably my biggest achievement.

Customer Relationship Management Tutorial

Data Entry Operator (deo) Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Customer Relationship Management Tutorial