Cloud Foundry Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 1 votes

Cloud Foundry Interview Questions & Answers

In search of an opportunity in cloud foundry and are at a pause of how to prepare and where to look for job openings? Wisdomjobs is the top job portal that fulfills are your job needs right from the point of assisting you with gaining or further extending knowledge on Cloud Foundry, listing various Cloud foundry jobs around, assisting you with some sample resumes and even for preparing to the interview. What are you waiting for, move your search to wisdomjobs.com and apply for all the relevant jobs across different companies for different positions like Cloud founder developer, Cloud foundry engineer, Cloud foundry consultant, Senior Cloud foundry developer, Cloud foundry manager etc. Access Cloud foundry jobs interview questions and answers page to get an idea about the interview model.

Cloud Foundry Interview Questions

Cloud Foundry Interview Questions
    1. Question 1. What Do You Know About Cloud Foundry?

      Answer :

      Cloud foundry is basically a multi-cloud application platform which is open source in nature and is generally considered for running, deploying, building as well as scaling applications. It supports PHP, GO, Node.JS, .NET, Ruby on rails and Staticfile. Because of its open source nature, developers can simply code in multiple languages. This is exactly what that eliminates the need of vendor lock-in.

    2. Question 2. What Is The Use Of Api In Cloud Foundry?

      Answer :

      There are certain tasks that can simply be performed with the help of API in Cloud Foundry. It is possible to simply construct the apps and then integrating the cloud services with other structure. API also avoids the needs to write lengthy programs and thus save a lot of time. In addition to this, guidance on making the communication possible between different apps can also be assured through API.

    3. Question 3. How Cloud Foundry Works?

      Answer :

      Cloud Foundry is equipped with several subsystems that are capable of performing a large number of specialized functions. It simply serves and scale apps online without compiling a very complex code. Also, it let the developers deploy network apps as well as services and make them available for one and all. Cloud Foundry handle more traffic without compromising with the app speed.

    4. Question 4. Name The Security Laws That Are Implemented For Data Security In Cloud?

      Answer :

      The first one is the Input Validation which controls the input data. The second law is File which controls and manages the data being employed in any of the files. Output reconciliation is another law which is liable for controlling the reconciliation of data from input to output.

    5. Question 5. What Do You Know About Hybrid And Community Cloud?

      Answer :

      The Community cloud is considered when organizations with similar needs and goals need to share the cloud service. On the other side, Hybrid Cloud consists of several service providers. It can be considered as an integration of both private and public cloud which is considered by organizations when they need both public as well as private clouds.

    6. Question 6. What Are The Benefits Of Using Cloud Foundry?

      Answer :

      The leading benefit of this platform as a service (PAAS) is its open source nature. Developers can easily keep up the pace without worrying about the infrastructure and expertise. It is also compatible with a very large number of languages which makes it best for any type of results. In addition to this, Cloud Foundry is useful for both small as well as large scale apps. Moreover, this technology can easily be deployed and factors such as cost and expertise are not a big deal.

      There are several other benefits such as:

      1. Centralized logging
      2. Application Health Management
      3. Application portability
      4. Support for various IaaS providers
      5. Dynamic routing
      6. Application Auto-scaling

    7. Question 7. What Is The Difference Between Cloud Foundry And Traditional Data Centers?

      Answer :

      Traditional data centers were always having issues related to software or hardware and thus a lot of money is required. On the other side Cloud Foundry is a good approach. It doesn’t needs a lot of money to be invested for its maintenance as well as management. Also, in terms of scalability, cloud Foundry is an excellent approach as compare to the traditional data centers.

    8. Question 8. How Iaas And Paas Are Different Terms?

      Answer :

      Infrastructure as a Service (IaaS) basically provides a base infrastructure and the end users are liable for configuration of environment and platform which is significant to expand applications. The common examples of this approach are Microsoft Azure and Amazon Web Service.

      Platform as a Service (PaaS) is useful when it comes to cutting down the environment configuration by offering a platform which is always ready-to-use. It is possible to host PAAS services on the top of IAAS infrastructure.

    9. Question 9. How Monitoring And Analyzing Of Cloud Foundry Can Be Done?

      Answer :

      Well, it is not a big deal. As the cloud simply runs, router Virtual machines, cloud controller virtual machines and other apps running on virtual machines develop metrics and logs. Logg-regarder system manages the concerned data in a usable and structured form i.e. the firehouse. It is possible to simply direct the outcome for specific uses like analyzing and monitoring user behavior simply by considering nozzles.

    10. Question 10. Is There Any Difference Between Scalability And Elasticity In Cloud Foundry?

      Answer :

      Scalability is an approach in Cloud Foundry with the help of which blooming workload can be handled by growing in magnitude the supply of resource capacity. On the other side, elasticity reflects the notion of assigning and eliminating of resource capacity on a large amount. Both Scalability and Elasticity are required to derive best results. Also, both these can be considered as the characteristics of Cloud Foundry.

    11. Question 11. What Do You Know About Cloud Load Balancing?

      Answer :

      Cloud Foundry installation complete this tasks at three different levels:

      • Cloud Foundry controller simply runs the applications and some other operations on the cloud virtual machines simply balancing the demand.
      • Bosch simply comes out with virtual machines on the head of a computing infrastructure. After this, it expands and run cloud foundry on the top of cloud. A manifest document is followed to simply configure this deployment process.
      • Router simply route the traffic to Virtual machines that runs the apps in such a way that it start working with a client-provided load balancer.

    12. Question 12. How The Cloud Foundry Apps Run Anywhere?

      Answer :

      There are two virtual machines that cloud foundry designates and they are VM for infrastructure of platform and the second is VM for hosting apps for the outside world. There is an auction algorithm through which the Diego system simply assign hosted app load to all the virtual machines of the host. It keeps it running and simply ensures balance with the help of demand surges and outages.

    13. Question 13. Tell About The Different Modes Of Software As A Service (saas)?

      Answer :

      There are two modes basically and they are “Fine grain multi-tenancy in which resources are simply shared without limit but functionality doesn’t change. Other mode is “Simple multi-tenancy” in which every user has self-reliant resources and is quite distinct as compared with other users. Generally it is considered as a powerful mode than other.

    14. Question 14. Where Resources Are Stored In Cloud Foundry?

      Answer :

      A Git system is there in Cloud foundry that is used on github for controlling simply the buildpacks, source code, important documentation as well as other resources. It is also possible that developers use github for custom configurations. Large binary files like droplets are stored in internal or external blobstore which is maintained by the Cloud Foundry. When it comes to sharing or storing the information which is temporary, Consul and MYSQL is being considered by Cloud Foundry.

    15. Question 15. What Are The Platforms That Are Used For The Large Scale Cloud Foundry?

      Answer :

      There are two common platforms that are considered when it comes to large scale Cloud Foundry and they are MapReduce and Apache Hadoop. Both of them are compatible and best in doing their task.

    16. Question 16. How The Users And Workspaces Are Organized By Cloud Foundry?

      Answer :

      Cloud controller or manager can simply define orgs as well as workspaces within assign roles such as auditor, developer and admin to every user to organize user access to control resource use and to the cloud. The UAA server simply braces access control and can store the information of user either internally or externally through SAML and LDAP.

    17. Question 17. What Are The Characteristics Of Cloud Foundry?

      Answer :

      Cloud Foundry is capable to offer hardware requirement depending on the demand. Without failure, it is capable of handling and controlling aggressive workloads. Also, Cloud Foundry is capable to escalate the resource on demand. There are other characteristics such as scalability and using different languages on a single app.

    18. Question 18. What Security Aspects Are Available With The Cloud Foundry?

      Answer :

      Cloud Foundry assures several security aspects and common ones are: 

      1. Access Control: Users are provided permission to control the access of others who enter the cloud environment
      2. Identity Management: authorizing the application services is done by identity management
      3. Authorization and Authentication: To ensure security, cloud Foundry only allows the authenticated and authorized users to access applications, data or any information.

      Thus cloud foundry is secure

    19. Question 19. What Do You Know About System Integrators In Cloud Foundry?

      Answer :

      These are very useful in providing a game plan of complex process which is used to design a cloud platform. Integrator enables to build correct private and hybrid cloud network as they are equipped with all the information related to creating data center.

    20. Question 20. How The Components Of Cloud Foundry Communicate?

      Answer :

      By simply posting the messages internally with the help of https protocols and http, components can communicate with each other. It is also possible that they can send NATS messages directly to each other.

    21. Question 21. How You Can Secure Your Data While Moving It In A Cloud?

      Answer :

      One must pay attention to the leak in the encryption key enforce with the data to be sent. This is the most common reason of data leakage.

    22. Question 22. What Do You Know About Using Services With Cloud Foundry?

      Answer :

      Generally the apps are dependent on the metered or free services like API or databases. To assimilate these into apps, developers can write a service broker which is basically an API that broadcast to Cloud Controller the provisioning of service, service offering and empower apps to make calls.

    23. Question 23. What Are The Different Layers That Define Architecture Of Cloud Foundry?

      Answer :

      Node Controller, Walrus, cloud Controller, Storage Controller and Cluster Controller are the layers of cloud Foundry architecture. These layers are best in making the cloud environment reliable and developers can perform their tasks simply and quickly. Because of these layers, Cloud Foundry is a best technology.

    24. Question 24. As An (iaas), Infrastructure As A Service, What Resources Are Provided By Cloud Foundry?

      Answer :

      There are physical as well as Virtual resources that are used to build a cloud. It generally deals with the problems associated with maintaining and expanding of the services. 

    25. Question 25. Tell The Different Models Available For The Deployment Of Cloud Foundry?

      Answer :

      Cloud Foundry can simply be deployed through any of the following model depending upon exact need and the type of results:

      1. Public cloud
      2. Private Cloud
      3. Hybrid Cloud
      4. Community cloud

    26. Question 26. How It Is Possible For Users To Gain From Utility Computing?

      Answer :

      Well, the fact is Utility computing enable the users to pay as per the usage and nothing else. An organization can consider it as a plug-in that generally manages and decides the type of service which needs to be displayed from the cloud. Thus users can gain from it simply.

    27. Question 27. What Do You Know About Hosting Static Files In Cloud Foundry?

      Answer :

      After creating the account and setting up the command line interface tool, applications can simply deploy. Generally, static files need a Web server such as Nginx or Apache. The platform undoubtedly takes care of configuration after this and applications can be hosted.

    28. Question 28. How Significant Is The Platform As A Service?

      Answer :

      PAAS (Platform as a service) is an extremely significant layer in cloud Foundry. It provides the application platform for the developers and is liable for offering entire virtualization of the infrastructure layer. This makes the platform work like a single server and maximum scalability can be assured without compromising with the app quality.

    29. Question 29. Why Is Virtualization Required In Implementing The Cloud Foundry?

      Answer :

      Handling the service level policies is the first thing that demands virtualization in Cloud Foundry. In addition to this, handling cloud operating system is also made easy with virtualization. The most important is virtualization is very useful when it comes to keeping the user level and the backend level concepts different from each other. Moreover, its helps in cutting down the errors that declare their presence time to time.

    30. Question 30. Before Proceeding With Cloud Foundry, Is There Any Essential Things That Are Being Paid Attention To?

      Answer :

      Although Cloud Foundry is a secure platform, there are certain things that one must consider and they are :

      1. Uptime
      2. Loss of Data
      3. Business continuity
      4. Compliance
      5. Data integrity 
      6. Data Storage
      7. Compatibility issues

Cloud Computing Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Cloud Computing Tutorial