Cadworx Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Cadworx Interview Questions

    1. Question 1. Who Uses Intergraph Cas Software?

      Answer :

      Nine out of ten of the world’s major engineering firms and corporate owner operators use Intergraph CAS products. They know our products are accepted as industry standards for design and engineering, so they are assured of proven solutions that are used and accepted worldwide by their peers.

    2. Question 2. What Is Cadworx?

      Answer :

      CADWorx is a Plant Design Suite for intelligent plant design modeling, process schematics and automatic production of plant design deliverables.

    3. Question 3. What Are The Main Benefits Of Using Cadworx?

      Answer :

      The benefit of CADWorx is that this software is quick and easy to set up and use, so you can start designing right away. Thousands of mid to small size companies are benefiting from the powerful, yet scalable, solutions that Intergraph CAS develops. If you have work to do, correctly, on time, and under budget, you too should be using Intergraph CAS software.

    4. Question 4. Why Is Cadworx “easy”?

      Answer :

      CADWorx is easy to use because the software is AutoCAD based and utilizes exactly the same commands and methodology with which all AutoCAD users are already familiar.  This, along with the intuitive work flow of CADWorx, assures that the large base of trained AutoCAD users can become productive within days of first encountering the product. 

      Likewise, the large set of template specifications and component databases shipped with the product, coupled with the product’s smooth 2D to 3D transition, database flexibility, and easy on‐the‐fly customization (no programming required) allows even the most casual users to easily and quickly ensure that CADWorx works exactly the way that they do (or the way they have always really wanted to). 

      The simplicity of CADWorx allows all projects to be fast tracked, saving hundreds of training, engineering, and design hours, not to mention administrative overhead costs.  On the typical CADWorx project, plant designers find that they can start laying pipe within hours of installing the software.

    5. Question 5. Why Is Cadworx “open”?

      Answer :

      CADWorx is open because it can be adapted to the customer’s existing work process, eliminating the requirement of following constrictive processes found in most software.  This is done both by ensuring that the product adheres to non‐proprietary, easily customized database structure and by conforming to de‐facto commercial standards as a means of providing interoperability with other software. 

      So what does this mean to you. CADWorx database can be quickly structured to match those used by your data warehouse or individual applications, thus becoming a natural part of the company’s ERP processes.  Likewise CADWorx’ strict adherence to such commercial standards as Autodesk’s standard DWG format and Intergraph/Alias’ PCF format allows CADWorx to easily interface with the hundreds or thousands of other applications which also use those standards.

    6. Question 6. Why Is Cadworx “integrated”?

      Answer :

      Intergraph CAS is unique among plant design software providers in that we are developers of both design and engineering software. This has given us the opportunity to integrate the two product families at the tightest possible level, an area in which Intergraph CAS has continued to lead the industry for the past 15 years. The intuitive bi‐directional links between CADWorx and Intergraph CAESAR II pipe stress and Intergraph PV Elite vessel analysis programs allow designers and engineers to seamlessly collaborate during the project design stage.

      The seamless integration allows users to maintain accurate and up‐to‐date drawings and models, which provides at least four benefits:

      1. The “enter once‐use many times” philosophy saves the time and expense of re‐ generating the model by each of the project’s data consumers;
      2. Models automatically generated from the original CADWorx 3D plant model will have much greater accuracy than would models recreated for each specific task,
      3. Synchronization of the design and analytical models assures engineering concurrency; and
      4. Timely modification of all models as changes are made by individual disciplines reduces the time and expense of plant as‐building post‐startup.

    7. Question 7. What Are Intergraph Global Network Partners (ignp’s)?

      Answer :

      IGNP's are The Intergraph CAS Standard‐bearer(s) around the world. They have been developed to work together as the local face of Intergraph CAS. Providing product sales and support in your local time zone and language. IGNP’s have certified instructors and consultation specialist to help clients define and meet their requirements at all levels. The worldwide IGNP’s work together to insure that Intergraph CAS multinational clients have access to the right products, training and consultation anywhere around the globe.

    8. Question 8. What Is An Intergraph Cas Authorized Reseller?

      Answer :

      Authorized Resellers are the local Intergraph CAS software experts who provide local sales and support to clients in their respective regions.

    9. Question 9. Are There Free Evaluations Of Cadworx Products?

      Answer :

      Yes, free evaluations are available. The trial permits limited use of the product without the ability to print or save. The second option is a free 30‐day full license. This license is for those interested in more applied evaluation of the product. The 30‐day evaluation gives users unlimited restriction and access to all product features.

    10. Question 10. Can Cadworx Products Be Leased?

      Answer :

      Yes, leases are available starting at one month.

    11. Question 11. What Are The Benefits To Having Cadworx Maintenance?

      Answer :

      CADWorx Maintenance includes program updates, qualified technical support from the reseller and Intergraph CAS.

    12. Question 12. What Is A Hardware Lock?

      Answer :

      Hardware locks are software locking mechanisms used by many software vendors. These are small USB keys that attach to the USB port of the computer.

    13. Question 13. Will My Hardware Lock License Expire After A Year?

      Answer :

      No, a Full License of CADWorx will never expire. When customers purchase CADWorx they receive a permanent license.

    14. Question 14. Can Licenses Be Purchased For One User?

      Answer :

      Yes, standalone licenses may be purchased for one user.

    15. Question 15. Can Multi Seat Licenses Be Purchased?

      Answer :

      Yes, multi seat licenses are placed on a network lock.

    16. Question 16. Does Cadworx Work With Autocad?

      Answer :

      Yes, CADWorx 2010 is a third party application which uses AutoCAD to generate plant design drawings. All drawings generated with CADWorx are AutoCAD based.

    17. Question 17. What Versions Of Autocad Is Cadworx Compatible With?

      Answer :

      CADWorx 2010 is compatible with AutoCAD 2007 – AutoCAD 2011:

      • AutoCAD 2011 (32 bit) / AutoCAD 2011 (64 bit)  
      • AutoCAD 2010 (32 bit) / AutoCAD 2010 (64 bit)  
      • AutoCAD 2009 (32 bit) / AutoCAD 2009 (64 bit)  
      • AutoCAD 2008 (32 bit) / AutoCAD 2008 (64 bit)  
      • AutoCAD 2007

    18. Question 18. Can A Cadworx Model Be Opened In Just Autocad?

      Answer :

      Yes, drawings may be opened using AutoCAD. The native drawing format of a CADWorx drawing is an Autodesk DWG file therefore users may use CADWorx with the following:

      • AutoCAD Mechanical 2011/2010/2009/2008/2007  
      • AutoCAD Electrical 2011/2010/2009/2008/2007  
      • Autodesk Mechanical Desktop 2009/2008/2007  
      • AutoCAD Architecture 2011/2010/2009/2008, Autodesk Architectural Desktop 2007  
      • AutoCAD MEP 2011/2010/2009/2008, Autodesk Building Systems 2007.1/2007  
      • AutoCAD Land Desktop 2011/2010/2009/2008, Autodesk Land Desktop 2007  
      • AutoCAD Civil 3D 2011/2010/2009/2008, Autodesk Civil 3D 2007  
      • AutoCAD Map 3D 2011/2010/2009/2008, Autodesk Map 3D 2007  
      • AutoCAD P&ID 2011/2010/2009/2008

    19. Question 19. Does Cadworx Work On A 32 And 64 Bit Platforms?

      Answer :

      Yes, CADWorx can run on 32 or 64 bit computer. The operating system compatibility is based on.

      AutoCAD or the Autodesk vertical product used:

      • AutoCAD 2011:  Windows XP, Windows Vista, Windows 7  
      • AutoCAD 2010:  Windows XP, Windows Vista, Windows 7
      • AutoCAD 2009:  Windows XP, Windows Vista  
      • AutoCAD 2008:  Windows 2000, Windows XP, Windows Vista  
      • AutoCAD 2007:  Windows 2000, Windows XP, Windows Vista

    20. Question 20. How Often Does Intergraph Cas Release A New Update To Cadworx?

      Answer :

      Intergraph CAS releases their new feature version of CADWorx once a year after the release of AutoCAD.

    21. Question 21. Is Cadworx Always Up To Date With Autodesk’s Autocad Latest Release?

      Answer :

      Yes, after Autodesk releases AutoCAD, Intergraph CAS releases a compatibility release so users may continue benefiting from added AutoCAD features.

    22. Question 22. Who Has Access To The Latest Cadworx Updates And Enhancements?

      Answer :

      All users with current maintenance contract have access to the latest updates.

    23. Question 23. Can Customers Submit Product Enhancement Requests Directly To Intergraph Cas?

      Answer :

      Yes, everyone may submit product enhancement requests. Intergraph CAS interacts with and listens to customers, then responds by developing new solutions and enhancing current products to address customers’ needs in ways that improve their work processes. This customer‐centric focus helps us to grow our product line to serve an ever broader base of users and applications, which in turn further increases opportunities for our clients to enjoy the benefits of interdisciplinary collaboration with other departments and organizations.

    24. Question 24. How Are These Enhancement Request Monitored?

      Answer :

      Enhancement requests are evaluated and prioritized based on a given industry and market. Intergraph CAS prioritizes request based on the highest number of our users.

    25. Question 25. What Can An Intergraph Cas Legitimate Customer Do To Help Rise Above Those That Pirate Software?

      Answer :

      Keep track of your software assets and help support Intergraph CAS against piracy prevention. Intergraph CAS will issue your company an official letter indicative of how much we appreciate your business which then lists the number of licenses your company holds. Use this Intergraph CAS compliance letter and present it next time you bid for a project.

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial