Bmc Remedy Interview Questions & Answers

5 avg. rating (100% score) - 4 votes

Bmc Remedy Interview Questions & Answers

Are you applying for jobs? Wanted to know the best site to search for the job? Here you go with Wisdom jobs website which provides job opportunities in various sectors, sample resume models, subject material etc, which drives you to achieve the goal. If you are looking for BMC remedy jobs then BMC developer, BMC architect, remedy developer and many more are required positions in various organisations. BMC remedy developer need to collect user requirements, procedures and prepare technical requirement document for clients. BMC remedy is an IT management service application that determines important business processes and provides a flexible well-designed framework that can be performed well to the specific needs of your organisation. Candidates who are interested for further details please go through the BMC remedy job interview questions and answers at our page.

Bmc Remedy Interview Questions

Bmc Remedy Interview Questions
    1. Question 1. Name The Objects Of Remedy?

      Answer :

      Forms, Active Links, Filter, Escalation, Menus, Guides, Applications

    2. Question 2. Name Type Of Forms Available In Remedy?

      Answer :

      Regular Form: Stores data in the Database

      Display only Form: Meant for display Purposes

      Join Form: To join two regular forms and to show the information. Doesn’t store any data

      View Form: To access non Remedy tables resided in the same server.

      Vendor Form: To interact with external database.

    3. Question 3. What Are Different Types Of Licenses Available In Remedy?

      Answer :

      • Read License
      • Fixed License
      • Floating License
      • Restricted Read License

    4. Question 4. What Are Different Joins Created Using Remedy?

      Answer :

      • Inner Join
      • Outer Join

    5. Question 5. Name Core Fields Available In A Regular Form?

      Answer :

      Request ID, Assigned to, Modified date, Create date,Submitter, Last Modified By,Status, Short Description

    6. Question 6. What Is Active Link, Filter, Escalation?

      Answer :

      • Active Link: Client (Any user) side action
      • Filter: Server side action
      • Escalation: Timely based filter

    7. Question 7. What Are The Different Types Of Menus?

      Answer :

      Search menu, File Menu, SQL menu, Character Menu, Data Dictionary Menu

    8. Question 8. What Are The Different Types Of Applications Available?

      Answer :

      Local Application: Resides on single server, sharing of data, Group based permissions

      Deployable Application: Resides on multiple servers, No sharing of data, Role based Permissions

    9. Question 9. What Are Core Modules In V3?

      Answer :

      • Service strategy
      • Service Design
      • Service Transition
      • Service Operation
      • Continual Service Improvement

    10. Question 10. What Is The Difference Between A Function And A Process?

      Answer :

      Function: A team or group of people and the tools they use to carry out one or more Processes or activities.

      Process: A structured set of activities designed to accomplish a specific objective

    11. Question 11. What Is Incident Management And Problem Management?

      Answer :

      IM: Restores the normal service operation as soon as possible in order to reduce the impact on the business. It’s a Reactive approach.

      PM: Finds the root cause of the problem to reduce the incident occurrence. It’s a Pro-active approach.

    12. Question 12. How Alert Configure?

      Answer :

      From AR User there is alert Events form.

    13. Question 13. Which Are Advance Field?

      Answer :

      Currency Field, Table, Results List, Alert List, Attachment Pool, View Field

    14. Question 14. What Is Difference Between Real And Decimal Fields?

      Answer :

      Real Field: The number of decimal places displayed in the user’s view. The displayed number is rounded off, but the value stored in the database is not changed.

      Decimal Field: The number of decimal places displayed in the user’s view. The default precision setting is 2 and the maximum value of precision in AR System is 9.

    15. Question 15. What Is Implicit And Explicit Group?

      Answer :

      An implicit group is a group in which users are automatically members:

      • Public (Group ID 0)
      • Submitter (Group ID 3)
      • Assignee (Group ID 4)
      • Assignee Group (Group ID 7)

      An explicit group is one in which you must assign users membership:

      • Administrators can create explicit groups.
      • Administrator (Group ID 1)
      • Sub Administrator (Group ID 5)
      • Customize (Group ID 2)

    16. Question 16. Which Are Static And Dynamic Menu?

      Answer :

      • FILE and Character are static menu.
      • Search, sql and Data dictionary menu.

    17. Question 17. What Is On Open And On Connect Refresh?

      Answer :

      On Connect – Retrieves the menu when the user selects the menu after opening the form. To update the menu, the user must reopen the form.

      On Open – Retrieves the menu each time the user opens it. Frequent menu retrieval can slow performance, so select this option only when it is critical that the menu be absolutely up to date.

      On 15 Minute Interval – Retrieves the menu when the user first opens it. The menu is also updated when it is selected and more than 15 minutes have elapsed since the last update.

    18. Question 18. What Is Diary Field?

      Answer :

      The value placed in the Default Value field displays when users load default values while performing a search or submitting a new request. The field value can be a static value or one of the keywords available from the pull-down menu to the right of the Default Value field.Previous entries in a diary field cannot be modified. After the request is saved, the current data in a diary field is added to the previous data, and it cannot be modified.

    19. Question 19. Where We Disable Guest User?

      Answer :

      AR Admin select server then-> Server Information->Configuration->disable the option of guest user

    20. Question 20. Where We Can Activate Active Link Log File?

      Answer :

      AR User , Tools -> Option-> logging-> click to active link

    21. Question 21. Tell About Display Only Form?

      Answer :

      It is use for a control panel and for a dialog box purpose:

      Control Panel : A display-only form can be used as a centralized entry point from which users choose the tasks they want to accomplish. When a form is used in this way, it is referred to as a control panel. A control panel might include tasks encompassing a variety of functional areas such as Help Desks, Employee Services, and Asset Tracking. Users select a functional area from the main control panel and fill in data on the form related to the specific task.

      Dialog boxes:  require user interaction and are useful when you want to:

      • Prompt users for confirmation.
      • Implement a main-detail (or parent-child) relationship between forms where users can edit the main form using a details dialog box.
      • Reuse a form in a variety of ways.
      • Embed a table that lists options from which users can choose.
      • Provide a way for users to edit or view a rarely used set of fields, and thus avoid cluttering the main form.
      • Provide a way for users to view or edit a set of fields that handle complex calculations of multiple components.

    22. Question 22. What Are The Data Fields?

      Answer :

      Character field, integer field, dairy,real,decimal,date,time,currency

    23. Question 23. What Are Administrator Task And Development Task?

      Answer :

      Administrator Tasks

      • AR System administrators can perform different types of tasks – administrative and development. Depending upon your environment, the administrator may perform all of the tasks or multiple people may divide up the tasks.
      • Installing Remedy Applications and Components
      • Administrators’ responsibilities include installing and maintaining the AR System and applications written for the AR System.

      Starting and Stopping Servers

      • After administrators modify certain AR System server settings, AR System servers need to be stopped and restarted before the changes are implemented.

      Monitoring Server Statistics

      • System administrators monitor server events, including changing server settings. Administrators can also monitor adding and modifying users and groups.

      Centralizing Preferences

      The preference server enables you to access preferences regardless of which client you are using. During installation of the AR System you are prompted to install a preference server. If you choose to install it, the server becomes

      • Installing the AR System, Mid Tier, and other AR System components and Applications
      • starting and stopping servers
      • monitoring server statistics
      • Centralizing preferences
      • Modifying server settings
      • Managing log files
      • Importing and exporting Objects and data
      • Localizing applications
      • Managing Access Control
      • Development tasks
      • Creating forms and fields

      Creating workflow to:

      • Automate user tasks
      • Enforce business rules
      • Escalate requests to meet service level agreements
      • Deploying applications to the web

    24. Question 24. What Are The Extension Of The Export Files And Uses?

      Answer :

      AR Export ( .arx) F i le Type:

      AR Export is the default export file type and yields the cleanest results when exporting and importing AR System data. This format is designed to properly format data that is exported from AR System User and imported using AR System Import. This is the only format that captures Status History field values.

      AR XML (.xml ) Fi l e T ype:

      AR XML is also generated by exporting data from AR System User. It is an AR System XML standard derived from the W3C XForm standard and it contains several elements that are required for AR System use. If you plan to import XML data into an AR System form using AR System Import, your data must conform to the AR System XML data specification.

      Comma-Separated Value (.csv) F i l e T ype:

      This format is common to many applications. The values in CSV format data files are enclosed in double quotes, with literal double quotes doubled (““).

      ASCII (*.asc) F i l e Type:

      ASCII files contain a user-definable format. Values are separated by a string that does not appear anywhere except between fields.

    25. Question 25. What Do You Mean By Preference Server?

      Answer :

      The Preference Server feature allows users and administrators to access their own preferences across different machines. After a preference server is established, a user or administrator can specify the preference server name in the Login dialog box when starting an AR System client. This allows the preferences for the user to “follow” them from machine to machine.

      BENEFITS: End users can access their personal preferences from any machine. The administrator can define end user preferences. Web users can have stored preferences.

    26. Question 26. What Is Advanced Search Bar. What Is The Purpose To Use This Advanced Search Bar?

      Answer :

      if you want to limit the data that you are exporting, enter search criteria using the Advanced Search bar, Search by Example,

    27. Question 27. What Is The Difference Between Read And Restricted License?

      Answer :

      Read - He can submit his own request,View , Modify his request.

      Restricted- can submit but cannot modify his own request.

    28. Question 28. What Is Filter Phasing?

      Answer :

      Actions within filters are carried out in one of three phases. All phase 1 actions are carried out immediately. Phase 2 and phase 3 actions are queued to be carried out later.

      The following phase 1 actions are always performed as soon as they can be:

      • Call Guide
      • Exit Guide
      • GoTo
      • Go To Guide Label
      • Log to File
      • Message
      • Set Fields

      Phase 2 actions are queued when they are encountered and performed after all phase      1 actions from all filters execute. If a phase 2 action triggers more phase 1 actions, then those phase 1 actions are performed before the next phase 2 action. If a phase 2 action triggers more phase 2 actions, then they are added to the end of the phase 2 queue.

      Phase 2 actions include:

      • Push Fields
      • Direct SQL

      Phase 3 actions do not include any database interaction. All phase 3 actions encountered are queued and performed after all phase 1 and phase 2 actions.

      Phase 3 actions include:

      • Notify
      • Run Process
      • DSO

      Phase 3 actions can fail and not affect the operation’s success.

    29. Question 29. What Is The Difference Between Set Field And Push Field?

      Answer :

      Set Fields actions that get executed update the specified fields on the screen. However, they do not write the values to the database.
      Push Fields action transfer values from selected fields in the current request to another request. This enables you to automate updates to the database.

    30. Question 30. What Is Run Process?

      Answer :

      Run Process action executes a command to run an independent process on a client or an AR System server. The system will execute the command specified in the Command Line field.
      The Run Process action only executes an independent process; it does not return a value. Give some egs. Of Run Process.

    31. Question 31. How To Add Groups According To The Cti?

      Answer :

      In the Remedy Application Configuration Console, Go to Support Specifics Tab, Click on the First Step (Group Support Staff Skills), Select any Group in Group Name field that you want to configure and click Add Button. Select the module, CTI and RSD as per your choice. Then, the particular group will get added according to your configuration.

    32. Question 32. What Is The Difference Between Fixed And Floating License?

      Answer :

      Fixed License provides all of the capabilities of a Read license, plus the ability to update existing requests. Fixed licenses are assigned to specified users of the AR System who can subsequently access the system at any time with full capabilities. This is also known as a Fixed Write license.

      Floating provides the capabilities of a Fixed license, but on a shared basis. When users who have Floating licenses connect to the AR System, they retrieve a license token from the AR System server, if one is available. If no Floating license is available, then the user only receives limited (read) access permissions until a Floating license becomes available. Floating license tokens are freed when a user exits AR System User or the license times out from lack of “use.” The default “timeout” value for Floating licenses is two hours. This is also known as a Floating Write license.

    33. Question 33. What Is The Difference Between Explicit And Implicit Group?

      Answer :

      • An explicit group is one in which you must assign users membership.
      • Administrators can create explicit groups.

      Predefined Explicit Groups:

      • Administrator (Group ID 1)
      • Sub Administrator (Group ID 5)
      • Customize (Group ID 2)

      An implicit group is a group in which users are automatically members. Membership in all implicit groups, except Public, is based on the contents of specific fields in a request. You cannot assign users to implicit groups, it is automatically done. By not assigning a user to any groups, the user has only basic Public, Submitter, Assignee, or Assignee Group permissions.

      Predefined Explicit Groups:

      • Public (Group ID 0)
      • Submitter (Group ID 3)
      • Assignee (Group ID 4)
      • Assignee Group (Group ID 7)

    34. Question 34. How Can We Give Index To A Form?

      Answer :

      Double click on the form. It will open the Form Properties. Go to Indexes Tab.

      Choose the field for which you want to make the index and check the unique checkbox If you want the index to be unique.

    35. Question 35. What Is Join Form? Can We Join A Regular Form And A Display Only Form?

      Answer :

      • Join forms display data by combining the data from multiple regular forms.
      • Join forms can be used to create reports with data from more than one form.
      • We cannot join a regular form and a display only form.

    36. Question 36. Why A Is Not Getting Notified If He Submits A Request And B Is Getting Notification While Submitting The Request (they Both Have Same Permissions)?

      Answer :

      It may be possible that while configuring the People Definition ( Step 3 in General Tab in Remedy Application Configuration Console), the Notification Method Field is set as None for A and as Alert for B.

    37. Question 37. What Are The Fields In Status Drop Down List In Remedy Support Console?

      Answer :

      There are 6 fields status drop down list in Remedy Support Console:

      • New
      • Assigned
      • Pending
      • Work In Progress
      • Resolved
      • Closed

    38. Question 38. How Many Tables Get Created In The Database For A Regular Form?

      Answer :

      There are mainly 3 tables which get created in the database for a regular form:

      1. Main data table
      2. Status history table
      3. Indexing

      And if the regular form contains attachment and currency fields, then these 2 tables also gets created:

                4. Attachment tables

                5. Currency table

    39. Question 39. What Is Ar Schema?

      Answer :

      The ar schema table holds information about each form, including form name, schema ID and next request ID.

    40. Question 40. What Is Number Below Note?

      Answer :

      1000

    41. Question 41. What Are States Of Deployable Application?

      Answer :

      Test, Maintenance, Production

    42. Question 42. How Can We Disable Save Button?

      Answer :

      Select form/ form/ current view/property/menu access

    43. Question 43. What Is The Entry Mode Of Display-only Form?

      Answer :

      Disabled entry mode

    44. Question 44. What Is Archive?

      Answer :

      Data archiving enables you to make archival copies of data on a specified form.

    45. Question 45. Explain Merge Condition In Filter?

      Answer :

      Executes when a request is merged into the database by using BMC Remedy Data Import, a DSO independent copy transfer, or the data import command line interface.

    46. Question 46. Difference Between Character Field And Dairy Field?

      Answer :

      We can add menu in to character field but not in dairy field, we can give the pattern to the character field

    47. Question 47. What Is Search Menu?

      Answer :

      Hierarchical Search Menu:

      A search menu can be a hierarchical menu. To show multiple levels, add multiple fields to the Label fields list. Only one value can display in the field. This example searches for all teams in the DEV XYZ:People form. The teams are displayed to the user. The user selects a team, and then a search is executed for any full names that match the team selected.

      Content Sensitive Menus:

      A content sensitive menu is a menu in which a field’s menu values vary based upon the current values of other fields. Content sensitive menus extend the capabilities of standard search menus and are useful in certain situations.

    48. Question 48. Can Request Id Be Subh001111?

      Answer :

      Yes

    49. Question 49. What Are The Tabs In Remedy Application Configuration Console?

      Answer :

      There are 4 tabs in Remedy Application Configuration Console:

      • General Tab.
      • Support Specifics Tab.
      • Address Tab.
      • Advanced Tab.

    50. Question 50. How Do You Call An Active Link Using An Active Link?

      Answer :

      Use GOTO action

Popular Interview Questions

All Interview Questions

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Tutorial