Bid Evaluation Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Bid Evaluation Interview Questions

    1. Question 1. What Is Bid Evaluation Process?

      Answer :

      After the submission deadline, the process of opening, examining, and evaluating bids to determine the bidders' responsibility, responsiveness, and other factors associated with selection of a bid for contract award.

    2. Question 2. What Is Tender Evaluation Criteria?

      Answer :

      Tender Evaluation. The purpose of an evaluation process in sourcing is to identify which bid offers the best value for money.

      the most economically advantageous tender or proposal. The criteria that are specified in the invitation to tender document are the basis for the buying decision.

    3. Question 3. What Is Bid Assessment?

      Answer :

      A BID assessment is a fee that each property owner pays to support the operations of the BID.

      The sum of all the individual assessments that property owners pay comprise the total yearly assessment of the BID, and underwrite most, if not all, annual operating expenses.

    4. Question 4. What Is A Bid In Procurement?

      Answer :

      Bidding Documents. (same as Tender Documents and Solicitation Documents) A set of documents issued by the procuring entity, inviting offers (bids, proposals and quotations) for the selection of suppliers, contractors or service providers to fulfill specific requirements. Buyer.

    5. Question 5. What Is The Bid Levy?

      Answer :

      A business improvement district (BID) is a defined area within which businesses are required to pay an additional tax (or levy) in order to fund projects within the district's boundaries.

      The BID is often funded primarily through the levy but can also draw on other public and private funding streams.

    6. Question 6. What Is A Bid Tab?

      Answer :

      Bid tabulations show the amount bid by each bidder for each pay item in a contract.

      they are posted as soon as the Contracting Officer certifies that a bid tab accurately reflects the bids received and publicly opened.

      Fiscal years run from October 1 through September 30 of the following year.

    7. Question 7. What Is The Process Of Bidding?

      Answer :

      Construction bidding is the process of submitting a proposal (tender) to undertake, or manage the undertaking of a construction project.

      The process starts with a cost estimate from blueprints and material take offs.

    8. Question 8. How Does A Bidding Work?

      Answer :

      • We use Automatic Bidding (also known as Proxy Bidding) to place bids.
      • If you've decided to bid on a listing, enter the maximum amount you're willing to pay for the website or domain in the bid field.
      • The seller will need to approve you as a bidder before your bid is valid.

    9. Question 9. What Is The Meaning Of Bidding Process?

      Answer :

      • A competitive bid process is mostly used in the procurement of goods and services.
      • The process entails submitting a sealed envelope detailing the price and terms of an offer.
      • The recipient of the offer then selects the competitive bidder that has delivered the lowest price or best terms.

    10. Question 10. Can Auctioneers Bid On Items?

      Answer :

      The auction house purchases items and sells them to the highest bidder.

      In most states, the seller or their agent (which can certainly include the auctioneer) may be allowed to bid on behalf of any minimum reserve prices set by the seller, as long as “SUCH BIDDING IS DISCLOSED” to the bidders.

    11. Question 11. What Does It Mean To Get A Bid From A Sorority?

      Answer :

      Active:A collegiate, initiated member of a sorority chapter.

      Badge:An insignia of fraternity or sorority membership worn by initiated members. Each sorority has its badge.

      Bid Day:The last day of recruitment, when potential new members receive bids to join chapters and become new members.

    12. Question 12. What Is The Bid Document?

      Answer :

      These include the prescribed bid form, drawings, specifications, time lines, charts, price breakdowns, etc. Bids not accompanied by all the required documents are considered incomplete bids, and are usually automatically rejected. Also called bidding documents.

    13. Question 13. Can The Auctioneer Refuse The Highest Bid?

      Answer :

      In a with reserve auction, the auctioneer may refuse a higher bid (reserve the right to refuse) where in a without reserve auction, any higher bid must be accepted.

      Said another way, in a with reserve auction, the auctioneer is not bound to sell to the highest bidder.

    14. Question 14. How Do I Cancel Someone's Bid On Ebay?

      Answer :

      If you need to cancel a bid:

      1. Go to Canceling bids placed on your listing - opens in new window or tab.
      2. Enter the item number, the username of the member whose bid you're canceling, and the reason you're canceling the bid.
      3. elect cancel bid.

    15. Question 15. What Is A Bid Sheet?

      Answer :

      A bid sheet is an accompanying sheet or document submitted with a proposal. Most of the times, companies requesting for bids already have a bid sheet form, and sometimes bid sheet forms come from companies making the bids to provide an overview of their offer.

    16. Question 16. What Is The Definition Of A Bid Proposal?

      Answer :

      In procurement of goods or services, the bid and proposal (B&P) are a firm's plan (proposal) and proposed cost (bid) for fulfilling the conditions outlined in a Request for Proposal (RFP) or other information gathering or supplier contact activity.

    17. Question 17. Can You Cancel An Item On Ebay After A Bid?

      Answer :

      If there are bids on your item, choose between "Cancel bids and end listing early" or "Sell item to high bidder(s) and end listing early". (If your item has no bids, you can skip this step). Choose the reason you're ending your listing early. Your listing will end and will no longer be displayed on eBay.

    18. Question 18. Can You Back Out Of A Bid On Ebay?

      Answer :

      If you have bid on the wrong item, bid too much, or just simply changed your mind, you can retract your bid without any penalty or disgrace, but you should do so as soon as possible to be fair to the vendor.

      Ebay realise that buyers sometimes make mistakes when placing bids.

Sales Management Tutorial

All Tutorials

All Practice Tests

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Sales Management Tutorial