Application Virtualization Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Application Virtualization Interview Questions & Answers

Are you looking for Application virtualization interview questions those who want to build a career in this field? Freshers and experienced professionals are also looking for this? then you are at the right place.  There are so many top recruiting companies that are searching for the well skilled candidates which have wide opportunities in this field. As application virtualization is a user centric model, it allows the users to supply the applications wherever they are. It is considered as another deployment application and any organization is a need for this virtualization. So, wisdom jobs provides all the job seekers with advanced Application virtualization interview questions that helps them to acquire knowledge on the questions that are being asked by the company, and also helps in achieving their dream job as an application virtualization developer.

Application Virtualization Interview Questions

Application Virtualization Interview Questions
    1. Question 1. What Are The Types Of Sequencing?

      Answer :

      There are 2 types of sequencing:

      1. MNT Sequencing
      2. VFS Sequencing

    2. Question 2. What Is The Difference Between Mnt And Vfs Sequencing?

      Answer :

      MNT Sequencing:

      If the application is installed to the Mount Drive (the Drive assigned for App V applications) at the time of installation in the process of sequencing (installation monitoring) is called MNT Sequencing.

      VFS Sequencing:

      Some of the application does not give the chance to change the installation path other than the C: drive, for those applications the App V Sequencer monitors the installation and records the changes done to the system drive and creates the parse file system in the Virtual Environment called VFS (Virtual File System) Sequencing.

      For Ex: In 4.x Sequencer, during sequencing the files under C:Program FilesTest is created at SFT_MNTVFSCSIDL_PROGRAM_FILESTest, where SFT_MNT is the Mount Drive.

    3. Question 3. What Is Active Upgrade?

      Answer :

      The process of upgrading the current version while the current version is still in use.
      Create the update package for the current version using the Sequencer and copy the updated package in the Content Share, the package will get updated when the application is launched or the App V Client is refreshed depending on the prototype you used for streaming.

    4. Question 4. Limitations Of App V?

      Answer :

      1. Device Drivers
      2. Services: Not all the services can be virtualized
      3. Application size: Cannot Sequence the application size greater than the Client cache size.
      4. Hard Coded Paths
      5. COM objects: Some application with COM objects might not work properly.
      6. Shortcuts: Application should have at least one shortcut.

    5. Question 5. What Is Dsc?

      Answer :

      DSC is Dynamic Suite Composition, is the feature provides the ability to have a new layer of interoperability, virtualized applications dependencies, where one App-V package depends on and interacts with another App-V package.

    6. Question 6. How To Do Dsc?

      Answer :

      1. Manually editing the OSD file
      2. Using Microsoft DSU Tool

    7. Question 7. What Are The Types Of Script In Osd?

      Answer :

      1. HREF: HREF allows you to reference an external script or exe file. Note that you DO NOT end the line with an explicit backslash-n; however, backslashes need to be doubled.
      2. SCRIPT BODY: SCRIPT BODY allows you to embed a script directly in the OSD file. Note that you must end lines with an explicit backslash-n (except for the last line), and that other backslashes need to be doubled.

    8. Question 8. What Is App-v Sequencing?

      Answer :

      The process of creating a virtualized package using App-V sequencer is known as App-V sequencing. The Microsoft Application Virtualization (or App-V) Sequencer is a component of the App-V suite used to package your applications to be deployed to systems using the App-V client. Properly sequencing applications is the key to a successful App-V implementation.

    9. Question 9. What Is Vfs Sequencing?

      Answer :

      The method of allowing an Application to install on C: drive during the monitoring phase of the sequencing is termed as VFS sequence.

    10. Question 10. What Is Mnt Sequencing?

      Answer :

      The “MNT” portion indicates that when the application was installed during the monitoring phase of Sequencing it was installed to the drive letter used as the client’s mount point. This type of sequencing method is termed as MNT sequencing.

    11. Question 11. What Is System Guard?

      Answer :

      System Guard tracks and analyses configuration repositories and resources used by the application and intercept the use of these resources, redirecting them to the virtualized instances of the resources.

      The Microsoft Soft Grid Application Virtualization (App-V) Platform‘s heart is System Guard, a patented technology which enables applications to run without installing them locally—and without altering the client‘s operating system.

      System Guard eliminates common application deployment and management problems:

      1. Application Conflicts: Almost any application will run on any client at any time.
      2. Version Incompatibilities: Different versions of the same application will run simultaneously on the same computer.
      3. Multi-User Access: Applications that were previously unable to run in multi-user mode and therefore could not run within Citrix. MetaFrame or Windows Terminal Services will now do so and function correctly for multiple users.
      4. Multi-Tenancy Issues: Instances of the same application using different database paths will run on the same computer at the same time.
      5. Server Siloing and N-Way Regression Testing: The need for many separate server farms and time-intensive regression testing for application conflicts is eliminated.

    12. Question 12. What Are The Protocols Supported For Streaming?

      Answer :

      • RTSP
      • RTSPS
      • FILE
      • HTTP
      • HTTPS‎

    13. Question 13. Which Applications Cannot Be Sequenced?

      Answer :

      Boot time applications, drivers, and certain type of services.

    14. Question 14. Can Network Shortcut Applications Be Sequenced?

      Answer :

      Yes.

    15. Question 15. Can All Types Of Services Be Sequenced?

      Answer :

      NO, Services that need to start during the boot process cannot be sequenced.

    16. Question 16. Why Application Is Launched More Than Once While Sequencing In?

      Answer :

      This is to capture all the user profile settings and application configurations perfectly. Some application like Adobe reader needs to launch multiple times to capture all the settings it do.

    17. Question 17. Which Hardware Component Is Updated To Get Better Performance In Sequencing Process?

      Answer :

      Memory (harddisk)

    18. Question 18. What Is The Difference Of Suite And Dynamic Suite?

      Answer :

      Suite is a whole package block where as dynamic suite is getting the visibility of a pre-req package via dynamic suite composition.

    19. Question 19. What Is The Difference Between Update And Active Upgrade?

      Answer :

      Update is similar to patching where as active upgrade is upgrading an already prepared package to a new compatible version (Eg: Uploading the packages which are developed with 4.2 version of soft grid to 4.5 version of soft grid).

    20. Question 20. How To Manage Exclusion List?

      Answer :

      By adding the exclusion list in default.sprj

    21. Question 21. Can Host Files Be Sequenced?

      Answer :

      Sequencing a host file is not a best practice.

    22. Question 22. Define The Normal Upgrade Process?

      Answer :

      Open the sprj file with open for upgrade option with the sequencer. Do the modifications and increment the release version and do save as.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Windows 10 Tutorial