Adobe Robohelp Interview Questions & Answers

4 avg. rating (80% score) - 1 votes

Adobe Robohelp Interview Questions

    1. Question 1. What Is Adobe Robohelp?

      Answer :

      Adobe RoboHelp  allows you create, design, and deliver Help, policy, and knowledgebase content. You can work faster with a reimagined user interface. Create media-rich experiences using HTML5 and CSS3. Easily customize layouts and templates with a powerful CSS and skin editor. Publish content as Responsive HTML5, PDF, Mobile App, and more to serve users across all platforms. Personalize experiences using dynamic content filters. Make search easier for your users with a new algorithm, search auto complete and autocorrect. Take collaboration to the next level using Git, SharePoint Online, and more.

    2. Question 2. Who Should Use Adobe Robohelp?

      Answer :

      RoboHelp is designed for:

      Help authors, knowledgebase experts, Help developers for mobile applications, user assistance designers, and content strategists Produce Help systems, professional knowledge bases, technical support information, user guides, maintenance manuals, and mobile app Help content. RoboHelp is a scalable authoring and publishing solution that enables you to single-source content and publish it to multiple channels, devices, and platforms like mobile, web, desktop, and print.

      Policies and procedures specialists Produce documentation that helps government and corporate organizations achieve compliance with accounting, privacy, accessibility, and other regulatory statutes. RoboHelp allows you to write structured and searchable documents that can be easily accessed by a member of an organization.

      Instructional designers and eLearning professionals create document-based learning materials for real and virtual classrooms and self-study programs. RoboHelp is an authoring and publishing tool that is comprehensive yet easy to use and integrates specialist tools like Adobe Captivate. Use RoboHelp to develop and maintain instructionally sound eLearning courses that integrate with LMSs. Work in a collaborative environment with multiple review cycles and follow up quickly. You can deliver more in less time, with fewer people and at a lower cost.

      Technical subject matter experts and engineers Create comprehensive technical documentation, including test plans, designs, reports, and product specifications. Use RoboHelp to include 3D models and simulations in your documents with rich media capabilities.

       

    3. Question 3. What Is The Difference Between Adobe Robohelp And Adobe Technical Communication Suite?

      Answer :

      Adobe RoboHelp:

      Adobe RoboHelp lets you design and deliver exceptional Help, policy, and knowledgebase content. You can work faster with a reimagined user interface. Create media-rich experiences using HTML5 and CSS3. Easily customize layouts and templates with a powerful CSS and skin editor. Publish content across screens as Responsive HTML5, PDF, Mobile App, and more to serve users across all platforms. Personalize experiences using dynamic content filters. Enable easier search for your users with a new algorithm, search auto complete, and autocorrect. Collaborate using Git, SharePoint Online, and more.

      Adobe Technical Communication Suite: 

      • Easily author long, complex XML and non-XML documents.
      • Deliver highly personalized interactive Help experiences with best-in-class search.
      • Create responsive eLearning content and transform presentations to enable on-demand learning.
      • Publish content across channels, formats, and devices.
      • Collaborate in real time with shared PDF reviews.

      Adobe Technical Communication Suite combines the following:

      1. Adobe Frame Maker 
      2. Adobe RoboHelp 
      3. Adobe Captivate 
      4. Adobe Acrobat Pro 
      5. Adobe Presenter 

      Additional components:

      Adobe RoboScreenCapture

    4. Question 4. What Are The New Features In Robohelp?

      Answer :

      Adobe RoboHelp  lets you design and deliver exceptional Help, policy, and knowledgebase content. Work faster with a reimagined user interface. Create media-rich experiences using HTML5 and CSS3. Easily customize layouts and templates with a powerful CSS and skin editor. Publish content across screens as Responsive HTML5, PDF, Mobile App, and more to serve users across platforms. Personalize experiences using dynamic content filters. Make search easier for your users with a new algorithm, search auto complete, and autocorrect. Take collaboration to the next level using Git, SharePoint Online, and more.

    5. Question 5. What Is Responsive Html5 Publishing In Robohelp?

      Answer :

      Responsive HTML5 is an output type in RoboHelp. It is based on a single responsive layout that automatically scales to different screen sizes. Generate Responsive HTML5 output with RoboHelp as easily as you generate WebHelp. This is because you don’t need to configure anything — just select the responsive layout as you select a WebHelp skin.

    6. Question 6. Does Robohelp Have International Language Support?

      Answer :

      Yes. RoboHelp  supports Unicode, which enables you to author and edit Help topics in several languages. You can publish Help systems in Brazilian Portuguese, Bulgarian, Canadian French, Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Latvian, Lithuanian, Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Simplified Chinese, Slovenian, Spanish, Swedish, Swiss German, Thai, Traditional Chinese, Turkish, and Vietnamese. Adobe RoboHelp (2019 release) checks spelling, auto-corrects words, and creates a keyword index in any of these languages. The generated Help system, including navigation, appears in the selected language. Full text search is also operational in all these languages.

    7. Question 7. Which Browsers Support The Output Generated By Robohelp?

      Answer :

      The following browsers support output generated by RoboHelp :

      • Google Chrome 65.0 or above
      • Mozilla Firefox 59.0 or above
      • Microsoft Edge 40.0 or above

    8. Question 8. What Is The Difference Between Adobe Webhelp And Adobe Webhelp Pro?

      Answer :

      You can easily generate Adobe WebHelp with Adobe RoboHelp. WebHelp Pro is the server-based version of WebHelp and enables authors to publish a Help system to Adobe RoboHelp Server 10 software.

    9. Question 9. When I Install Robohelp, I Can See Robohelp And Robohelp Classic .what Is The Difference Between Them?

      Answer :

      The RoboHelp installer installs both RoboHelp , an all-new application, and RoboHelp Classic, which retains the experience of older versions of RoboHelp with updates. You can migrate existing RoboHelp projects into RoboHelp. However, once you migrate and edit the projects, those projects cannot be imported back to older versions or RoboHelp Classic.

    10. Question 10. Can I Continue To Use Both Robohelp Classic And Robohelp Simultaneously?

      Answer :

      The RoboHelp installer installs both RoboHelp, an all-new application, and RoboHelp Classic, which retains the experience of older versions of RoboHelp with updates. You can migrate existing RoboHelp projects into RoboHelp. However, once you migrate and edit the projects, those projects cannot be imported back to older versions or RoboHelp Classic .

    11. Question 11. What Is Activation?

      Answer :

      Activation is a mandatory process that requires the software to connect to Adobe servers via the Internet and associates the products you have bought from Adobe with the computers on which you use those products. Activation helps protect your computers and environment from malicious code by ensuring you are using genuine Adobe software.

    12. Question 12. What Information Is Passed To Adobe During Activation?

      Answer :

      Adobe does not gather, transmit, or use personally identifiable information during activation, other than the computer’s IP address.

    13. Question 13. What Is An Adobe Technical Communication Software Subscription?

      Answer :

      A subscription is a more flexible way to get the technical communication software. It gives ongoing access to the software for a low monthly fee and access to all upgrades at no additional charge, as long as your subscription remains active.

    14. Question 14. Which Language Versions Of Adobe Technical Communication Software Are Available By Subscription?

      Answer :

      Adobe FrameMaker, Adobe RoboHelp, and Adobe Technical Communication Suite subscriptions are available in English, French, German, and Japanese.

    15. Question 15. How Many Computers Can I Install My Subscription On?

      Answer :

      You can install your subscription software on up to two computers. For more information, see the license agreement for the product that you want to subscribe to.

    16. Question 16. What Is Product Activation?

      Answer :

      When you buy a software product from Adobe, you are issued a serial number that represents your license to use that software. Activation is the process by which Adobe validates that your software and serial number are genuine and being used as allowed by your product license agreement. It is intended to protect both your rights as a consumer and Adobe’s rights as a software developer. Activation helps confirm that the software you bought is not counterfeit. You cannot use your Adobe subscription edition software if it is not activated.

    17. Question 17. What Is Adobe Robohelp Server 10?

      Answer :

      Adobe RoboHelp Server 10 extends the capabilities of Adobe RoboHelp and Adobe FrameMaker.

      With RoboHelp Server 10, you can:

      • Merge multiple segments of Help content, including Responsive HTML5 content, into a unified information system. 
      • Host it for anytime, anywhere, any device access. 
      • Get extensive analytics report on content usage, and use the insights to optimize Help content. 
      • Manage user rights and security, and take advantage of simplified deployment and configuration. 
      • Control operations remotely with an intuitive User Interface.

    18. Question 18. What Are The New Features In Adobe Robohelp Server 10?

      Answer :

      With Adobe RoboHelp Server 10, you can now host Responsive HTML5 content created with Adobe RoboHelp  and Adobe FrameMaker.Enable end users to access personalized content using dynamic content filters. Enjoy support for all modern browsers, including Internet Explorer 11 and 10, and the latest versions of Google Chrome, Mozilla Firefox, and Microsoft Edge.

      Take advantage of support for the following databases:

      • Apache Derby (default)
      • Oracle 12c and 11g R2 
      • Microsoft SQL Server 2014 Express Edition
      • Microsoft SQL Server 2014, 2012 and 2008 R2

      The default database has been changed from Microsoft Access to Apache Derby to make default installation production-ready. Host different help systems by creating multiple contexts and configuring different instances of Adobe RoboHelp Server.

    19. Question 19. What Is Responsive Html5 Hosting Support In Robohelp Server 10?

      Answer :

      Responsive HTML5 is an output type in Adobe RoboHelp  and Adobe FrameMaker. It is based on a single responsive layout that automatically scales to different screen sizes. Now host Responsive HTML5 content with Adobe RoboHelp Server 10, allowing end users to access content on a multitude of devices, including mobile devices. Content is rendered seamlessly on all screen sizes. Enable end users to access personalized content using dynamic content filters.

    20. Question 20. Does Adobe Robohelp Server 10 Integrate With Adobe Frame Maker?

      Answer :

      Yes it does. Now use Adobe RoboHelp Server 10 to host Responsive HTML5 content published with FrameMaker.

All rights reserved © 2018 Wisdom IT Services India Pvt. Ltd DMCA.com Protection Status

Adobe Robohelp Tutorial